Skip to main content

Reiser til Bordeaux: – Helt surrealistisk

Nikolai Tveter Strickland forlater Haslum til fordel for fransk håndball etter sesongen.

Nikolai Tveter Strickland forlater Haslum til fordel for fransk håndball etter sesongen. 

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum-spilleren Nikolai Strickland (25) forlater Haslum HK etter sesongen. Han håper han forlater moderklubben som en eliteserieklubb. 

Det er klubbens egen hjemmeside som melder at Nikolai Strickland har skrevet under på en toårsavtale med den franske håndballklubben Bordeaux Bruges Lormont.

– Akkurat nå føles dette helt surrealistisk. Det er jo dette som har vært drømmen min siden jeg var en liten gutt – meg som fulltidsprofesjon håndballspiller, og nå skal jeg bo i storbyen Bordeaux. Men det viktigste er de sportslige utfordringene. At jeg gleder meg enormt, ja det er bare forbokstaven, sier Strickland til haslumhk.no.

Søndag spiller Haslum HK den første kampen i nedrykkskvalifiseringen i eliteserien. De møter Fjellhammer borte. Av de tre lagene i kvalifiseringen skal det svakeste laget møte det laget som vinner 1. divisjonskvalifiseringen.

Gratis

25-åringen, som debuterte på A-laget til Haslum som 15-åring, har scoret totalt 261 mål fordelt på 154 kamper, og han har blitt både seriemester og norgesmester med Haslum.

Han har ett år igjen av kontrakten med Haslum, men han går gratis til Frankrike.

– Jeg er veldig takknemlig for at Haslum slipper meg vederlagsfritt og gir meg denne muligheten. Det setter jeg enormt pris på, sier han.

– Klubben har betydd alt. Den har latt meg være den spilleren jeg er. Jeg har spilt sammen med mange gode spillere som jeg har prøvd å lære av. Jeg vil likevel trekke frem ett navn, Stian Brevik, sier Strickland. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.