Skip to main content

Norge vant gruppefinalen

Silje Solberg spilte nok en god kamp i OL da Norge møtte Nederland.

Silje Solberg spilte nok en god kamp i OL da Norge møtte Nederland.

Foto: Foto: REUTERS/Susana Vera

Godt keeperspill fra Silje Solberg bidro til at håndballjentene slo Nederland og sikret gruppeseieren i OL.

Norge – Nederland 29–27

Nederland holdt på å spise opp Norges forsprang utover i den andre omgangen i lørdagens OL-oppgjør, men helt bakerst sto Silje Solberg en god kamp.

– Silje Solberg, for en herlig redning! Hun har stort sett tatt alt som har kommet bakfra, og nå redder hun også skudd fra seks meter, utbrøt kommentator Asbjørn Myhre direkte på Eurosport etter en av flere redninger.

– Hun har hatt en veldig bra match, sa han mot slutten da seieren var sikret.

Ledet halvveis

Etter en målrik åpning, der lagene fulgte hverandre tett, klarte Norge å opparbeide seg en tremålsledelse etter elleve minutter.

Nederland var på et punkt nær ved å hente inn forspranget, men takket være sene mål fra blant andre Sanna Solberg-Isaksen, hennes eneste i oppgjøret, ledet Norge 16–13 midtveis.

Utover i kampen prioriterte Norge å rullere fremfor å toppe laget.

– En god hest hopper ikke høyere enn den må, og det er beskrivende for dagens kamp. Norge bruker hele laget, og de som ikke har spilt så mye kommer inn og bidrar til at Norge vinner. Det tror jeg gir selvtillit, sa ekspert Ole Gustav Gjekstad i Eurosports studiosending etter kampen.

Norge vant til slutt 29-27.

Henny Reistad var ikke med i kamptroppen lørdag ettermiddag. Bærums Verk-jenta fikk seg en trøkk i skulderen i forrige kamp mot Montenegro, men det er ventet at hun er tilbake når sluttspillet starter.

Norge avslutter gruppespillet i OL med kamp mot vertsnasjonen Japan på mandag.

Det er foreløpig ikke klart hvem Norge møter i kvartfinalen.

– Det er kaos i den andre puljen. Det blir den det blir i kvartfinalen. Den blir tøff uansett, sa Silje Solberg til VG etter kampen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.