Skip to main content

Nå er Haslum-rekruttene klare for 1. divisjon

SIKRET OPPRYKK: Søndag sikret Haslums G18-lag opprykket til 1. divisjon. Det betyr at Haslum HKs rekruttspillere møter enda sterkere motstand neste år, enn de i år har gjort i 2. divisjon.

Haslums rekrutter skal spille 1. divisjon neste år. Det tror trenere gjør at de beholder flere spillere lenger.

Søndag slo Haslum ILs gutter 18-lag Alta 30–20 i den avgjørende kampen om å rykke opp til 1. divisjon.

– Jeg tror det blir kjempebra. Nå får de en arena mellom gutter 18 og A-laget. Det er et stort sprang mellom de nivåene, sier Sten Stockfleth, trener for rekruttene som sikret opprykket.

Selv om Haslum IL og Haslum HK er to forskjellige klubber, er idrettslaget (IL) utviklingsarena for de fremtidige elitespillerne i håndballklubben (HK).

LES OGSÅ: Skarpsno: – Det er litt tidlig å tenke på Elverum

Håper på mindre frafall

At disse nå får muligheten til å spille i 1. divisjon før de må ta steget opp på elitenivå, tror Stockfleth gjør at færre spillere vil falle fra.

– Vi har sett at det har vært et stort frafall når de blir eldre. Mange velger å spille for gøy, andre slutter. Vi har mange gode juniorspiller som ikke er helt klare for spill på øverste nivå med en gang. Opprykket gjør at mange får to år ekstra på å ta det steget. Det er i alle fall målet, sier han.

En av spillerne som vil kunne nyte godt av muligheten for spill i 1. divisjon neste sesong, er Thomas Boilesen (17), som har fått prøve litt seg blant seniorene denne sesongen.

– Det blir en mye bedre utviklingsarena. Der møter vi bedre lag som satser stort på å spille håndball, ikke spillere som kun spiller for gøy som i 2. divisjon, sier han.

LES OGSÅ: Skråsikker på Mamelund-comeback

Vil unngå nedrykk

Boilesen tror også, som sin trener, at opprykket vil gjøre at færre faller fra.

– Det er veldig tiltrekkende med mulighet i 1. divisjon, så det tror jeg absolutt, sier han.

Spillerflyten mellom A-laget og rekruttene blir litt strengere neste sesong. Det gjør blant annet at de må hente inn flere spillere til 1.-divisjonslaget før sesongen.

Stockfleth er litt usikker på hvordan laget blir neste sesong, men de har i alle fall et klart mål om å unngå nedrykk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.