Skip to main content

Nå blir det ren finale om å overleve i eliteserien

Benjamin Hallgren ble kåret til Haslums beste, men laget tapte den ultraviktige kampen mot ØIF Arendal søndag.

Benjamin Hallgren ble kåret til Haslums beste, men laget tapte den ultraviktige kampen mot ØIF Arendal søndag. 

Foto: KARL BRAANAAS

Haslums håndballherrer fikk hjelp og har fortsatt en mulighet til å redde plassen i eliteserien. – Nå blir det som en ren finalekamp, konstaterer treneren. 

ØIF Arendal – Haslum 32–29 (18–14)

Tom-Eirik Skarpsno er tidenes suksesstrener i Haslum, men nå kjemper laget helt i andre enden av tabellen og kjemper en knallhard kamp for å beholde plassen i eliteserien. 

– Klart det er mye kjipere å oppleve dette enn å kjempe i toppen, det må være lov å si det, kommenterer Skarpsno som har ledet Haslum til tre seriemesterskap, to gull i sluttspillet og tre NM-gull.

Før den nest siste serierunde lå Haslum på nedrykksplass. Laget var på samme poengsum som Sandefjord, men laget fra hvalfangerbyen er best på innbyrdes oppgjør. 

Haslum klarte ikke å gjøre jobben i Arendal søndag. Dermed ville en Sandefjord-seier mot Runar sende Bærums-klubben ned. Men Runar ga Haslum den hjelpen de trengte, og vant 32–24. Dermed blir siste serierunde, førstkommende lørdag, helt avgjørende. 

Skarpsno sier det krever litt mental styrke å snu situasjonen til at Haslum faktisk har en ekstra mulighet til å vinne eliteserieplassen. 

– Det blir som å spille en avgjørende finalekamp, med motsatt fortegn. Jeg opplever at spillerne har troen på det vi driver med. Og vi har levert to fine kamper de to siste rundene, sier Skarpsno.

Jevnt

Haslum var bakpå med fem mål i 1. omgang, men kjempet seg tilbake. Men til slutt ble oppgaven mot ØIF Arendal på bortebane for stor. 

– Det var nære. Men det er sånn det har vært i år, kommenterte Benjamin Hallgren til handballtv etter kampen. 

Han scoret seks mål og ble kåret til Haslums beste spiller i bortekampen mot ØIF Arendal.

– Vi spiller mer enn godt nok til å vinne, vi er vel på høyde med Arendal, sier Haslum-trener Skarpsno som mente Haslum var mer enn gode nok til å vinne kampen. 

Han mener Haslum-guttene, til tross for tabellplasseringene har vist fin utvikling. 

– Vi har levert gode nok prestasjoner til å være på trygg grunn. Dessverre har vi ikke vært gode nok i de jevne kampene og har hatt veldig mange poengtap i de siste minuttene. 

 Haslum møter Runar i den siste serierunden. Sandefjord møter Halden. Både Haslum og Sandefjord har hjemmekamper. 

Skarpsno anslår seierssjansene mot Runar for 50/50. 

– Det er absolutt mulig å hente poeng der også. Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.