Skip to main content

Mottok idrettens ildsjelpris for langt engasjement

Sverre Monsen Sejersted (t.v.) mottok prisen «årets ildsjel» for langt engasjement i lokal idrett fra Dag Egil Strømme, leder av hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum kommune.

Sverre Monsen Sejersted (t.v.) mottok prisen «årets ildsjel» for langt engasjement i lokal idrett fra Dag Egil Strømme, leder av hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum kommune.

Foto: KARL BRAANAAS

Sverre Monsen Sejersted har siden slutten av 1970-tallet bidratt til fantastisk utvikling av blant annet Haslum håndball og Kolsåsbakken.

I pausen i onsdagens oppgjør mellom Haslum og Tønsberg Nøtterøy mottok Sverre Monsen Sejersted prisen som «årets ildsjel» i Bærum kommune. Det var Dag Egil Strømme, leder for hovedutvalg miljø, idrett og kultur, som delte ut prisen. 

– Det var hyggelig å kunne gi Sverre prisen. Det er jo slik at idrettslag og enkeltpersoner kan foreslå kandidater til denne prisen hvert år. Da vi så at Sverre var med på listen i år, var det ikke mye møtetid som var nødvendig for å beslutte å tildele han prisen for 2021, sier Strømme. 

– Prisen går til enkeltpersoner eller organisasjoner som gjennom langvarig virke har gjort seg utmerket ved å bruke tid og krefter til idrettens beste. Ofte har det vært folk som har vasket drakter i 30–40 år eller stilt opp på treninger dag ut og dag inn som får prisen. Dette er en litt annen type. Dette er en styreleder/initiativtager, men det er veldig fortjent. Det er veldig mange tiår med stor innsats for idretten spesielt, men også for Bærumssamfunnet generelt, som ligger bak. Alpinbakken er svært viktig for publikum også, ikke bare klubbene, fortsetter han. 

Rørende

Prisvinneren selv synes det var veldig hyggelig å motta prisen. Passende nok i pausen på en kamp der hans Haslum ledet. 

– Først og fremst er det veldig rørende at folk setter pris på deg. Jeg er veldig takknemlig for alle dem jeg har fått jobbe med. Det har vært så utrolig mye bra folk i de miljøene jeg har fått være en del av, sier en ydmyk Sejersted og legger til:

– Jeg er en av mange. Uten alle de andre så nytter ikke dette.

Strømme tror hverken Haslum håndball, Gjønneshallen eller Kolsås alpinbakke hadde vært det det er i dag, uten Sejersteds nitide innsats. 

– Nå vet alle at han også har bidratt finansielt, særlig på Kolsås skibakke. Med det er ikke derfor han får prisen. Det er for det langvarige arbeidet. Det er tid, engasjement, frivillig innsats og idrettslederen som har fått prisen, sier Strømme. 

Trekker frem godt miljø

Sejersted, som selv spilte håndball i Haslum, og ett år i Grasshoppers i Zürich, forklarer at det er på grunn av godt miljø han har holdt på så lenge. Han skryter av flinke og hyggelige folk det har vært en glede å jobbe med. 

Sejersted ble applaudert ned trappene og inn på indre bane for å motta prisen i Nadderud arena.

Sejersted ble applaudert ned trappene og inn på indre bane for å motta prisen i Nadderud arena. 

– Og så er det det å gi noe tilbake til idretten etter alt det du selv har fått da du vokste opp.

Barna Lotte Smiseth Sejersted og Adrian Smiseth Sejersted har fått karrierer innen alpint. 

– Barna har vært i håndballen her, og så ble det Kolsåsbakken og alpint. Han ene er med ennå. Vi får se hvordan det går. Vi får bare krysse fingrene, sier far Sejersted. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.