Skip to main content

Kongen av Danmark og toppscorer i Europa

Sebastian Barthold har scoret 21 mål i Champions League, og er dermed toppscorer i den prestisjefulle europacupen. 

Foto: Henrik Hansen, Aalborg Håndbold

Sebastian Barthold (28) herjer i Champions League og er toppscorer i den prestisjefulle europacupen. Nå vil håndballspilleren til EM.

– Det har startet bra denne sesongen. Jeg får håpe at det fortsetter, forteller den tidligere Haslum-spilleren Sebastian Barthold på telefonen fra Aalborg i Danmark. Der er han profesjonell håndballspiller i storklubben Aalborg Håndboldklubb.

Sitatet i innledningen av denne saken er kanskje litt beskjeden. For 28-åringen fra Bærum har virkelig satt seg selv på det europeiske håndballkartet denne høsten. Han troner øverst på toppscorerlisten i Champions League, der laget hans har vunnet tre strake kamper. I den danske ligaen har laget vunnet fem kamper og spilt en uavgjort på de seks første, og ligger øverst på tabellen. I serien har han banket inn 32 mål. Det i en liga som er rangert som en av de tre hardeste i verden, bak den tyske og franske.

– Det bygger på seg med selvtillit. Jeg nyter tilværelsen her i Danmark, sier han.

 28-åringen har flere landskamper for det norske landslaget, men har fortsatt til gode å representere moderlandet i et mesterskap. På nyåret er det europamesterskap, der Norge spiller gruppespillet i Trondheim. Mesterskapet er delt mellom Norge, Sverige og Østerrike. 

Drømmer om EM

– Det hadde selvfølgelig vært kjempegøy å være med på det. Men jeg får ta det som det kommer. Man kan jo mene ditt og datt om hvem som skal være med, men til syvende og sist er det du presterer på håndballbanen viktigst, sier Barthold.

Landslagssjef Christian Berge har tidligere sagt til VG at Sebastian Barthold er aktuell for troppen som blir tatt ut i november.

– Jeg har tidligere vært i bruttotroppen til mesterskap, men jeg har ikke pratet med Christian Berge. Jeg regner med at han har en god oversikt på hva som skjer, sier Barthold.

Selv om han nyter stor suksess i dansk og europeisk topphåndball, har han fortsatt drømmer om å spille i en enda større liga.

– Jeg har det veldig bra her i Aalborg. Der er 4.000-5.000 tilskuere på hver hjemmekamp, og ligaen er solid og det er god økonomi. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille i Tyskland, men ikke for enhver pris. Jeg har kontrakt med klubben ut sesongen, så får vi se hva som skjer, sier han.

Avslutter i Haslum?

Han følger godt med på hva som skjer i moderklubben Haslum. 

– Jeg ser de fleste kampene de spiller på TV. De er tippet rundt sjetteplass, men jeg tror de kan hevde seg enda bedre. De kan slå alle hvis de selv vil, samtidig som de må unngå å rote seg bort mot svakere motstandere. Med full klaff kan de krige seg inn til en tredjeplass, tror 28-åringen.

Sebastian Barthold jublet da Haslum bant cupfinalen i Oslo Spektrum i 2017.

Foto: Knut Bjerke

– Avslutter du selv karrieren i Haslum?

 – Det kan fort være at jeg kommer hjem til klubben. Men ikke på en del år ennå. Nå nyter jeg det å kunne leve av hobbyen min, sier Sebastian Barthold. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.