Skip to main content

Klart for håndballens "El Clasico"

TØFT: Det går som regel hardt for seg når Haslum møter Elverum til dyst. Søndag kveld står de mot hverandre igjen.

Erlend Mamelund er en av årsakene til at Haslum-Elverum er døpt «El Clasico». Han tror ikke Haslum er sjanseløse søndag selv om lagene nå er i hver ende på tabellen.

Følg kampen direkte her fra klokken 18:00

 

Gang på gang har tidenes beste Haslum-spiller fyrt opp stemningen før møtene med Elverum. Under kampene har han ofte ikke vært mindre brennhet. Heller ikke før søndagens kamp klarer 34-åringen å dy seg.

 

– De (Elverum) har tre-fire ganger så høyt budsjett som oss. Det er rart de ikke er bedre, sier Mamelund.

 

Søndag er han på sidelinjen som Haslums assistenttrener. Men mens tidligere møter mellom de to lagene som oftest har vært toppoppgjør, er søndagens kamp et oppgjør mellom topp- og bunnsjikte. Elverum er serieledere, Haslum er fjerde sist og kjemper for å unngå kvalifiseringsspill. 

 

– For oss er det ingen endring fra hvordan vi har jobbet før. De to siste årene har vi mistet ti spillere, det er mer enn noen gang. Vår modell er å hente opp og utvikle unge spillere. Vi har ikke økonomi til eller ønske om å hente dyre, eldre spillere. Derfor har det blitt som det har blitt dette året.

 

Mamelund peker på at skader på nøkkelspillere som Sander A. Øverjordet og Anders Røe har hatt betydning. 

 

– Jeg er ikke bekymret for om vi ikke jobber riktig eller at vi skulle gjort ting annerledes. Jeg er sikker på at vi kommer tilbake til toppen en gang i fremtiden.

 

I øyeblikket er altså Haslum fjerde sist på tabellen. Det er ett poeng ned til Bækkelaget som er på kvalifiseringsplass, Oslo-laget har en kamp færre spilt, det er bare ett poeng opp til Nærbø og Halden.

 

– Jeg tror ikke gutta er så nervøse, det er nok mer frustrerende ettersom vi har mange som er vant til å ligge høyere på tabellen. Det er nok en blanding av frustrasjon over å være der vi er og ønske om å gjøre det bedre.

 

Mamelund innrømmer at Elverum nok er mer favoritt enn noen gang foran et møte med Haslum.

 

– For åtte år siden var vi alene om å utvikle spillere. Nå satser Elverum også på unge, norske spillere som de kan utvikle. Når Elverum betaler 25.000 kroner i måneden så kan ikke vi være med på det, sier Mamelud og legger til at han synes det er positivt at Elverum velger å satse på unge, norske spillere.

 

Han sier Haslum alltid stepper opp i kampene mot Elverum og selv om lagene kjemper på hver sin halvdel av tabellen er han trygg på at Haslum skal gi serielederne knallhard kamp.

 

Det gjenstår fem seriekamper og fire lag er altså involvert i kampen om å unngå kvalifiseringsplass.

 

– Vi kommer ikke til å ta det med ro mot Elverum og Arendal for å satse alt på seier mot Runar. Vi har tro på at vi skal ta poeng mot alle, sier Mamelund. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.