Skip to main content

Kan ikke tro at hun omtales som verdens beste

Henny Ella Reistad fra Bærums Verk har hatt en eventyrlig utvikling på håndballbanen og ble kåret til beste spiller i Champions League-finalen. Nå håper hun å rekke en tur hjemom Bærum før forberedelsene til OL.

Henny Ella Reistad fra Bærums Verk har hatt en eventyrlig utvikling på håndballbanen og ble kåret til beste spiller i Champions League-finalen. Nå håper hun å rekke en tur hjemom Bærum før forberedelsene til OL. 

Foto: KNUT BJERKE

Henny Ella Reistad må klype seg i armen av at hun omtales som verdens beste håndballspiller. 

– Å bli omtalt av noen med de ordene er helt enormt. Samtidig er jeg veldig takknemlig for at noen synes det nå. Å være oppe i det selskapet, betyr veldig mye og jeg er glad og stolt, sier 22-åringen. 

I helgen herjet Reistad, da Vipers fra Kristiansand vant Champions League i håndball. 

Hun ble kåret til sesongens beste unge spiller i Champions League. I semifinalen mot CSKA Moskva scoret hun ti mål og i finalen mot Brest scoret hun 12. Etter kampen ble hun kåret til semifinalen og finalens viktigste spiller.

– Hun ble helt fortjent kåret til MVP (finalens viktigste spiller). En ting er å score ti mål i en semifinale, men å overgå det i en finale, som det i tillegg er første gang du spiller, er rimelig rått, sier Karoline Dyhre Breivang fra Hosle. 

Hun har blant annet syv gull fra EM, VM og OL og «Karo» sier Reistad helt klart er blant verdens beste i dag, når hun spiller slik hun gjorde i helgen. 

– Når du blir kåret til finalens beste, har du levert, konstaterer den tidligere landslagskjempen og legger til: 

– Hun har hatt en fantastisk utvikling. En ting er levere i én kamp, men nå leverer hun jevnt mange ganger på rad, samtidig som hun har blitt en som motstanderne analyserer og passer på. 

– Vanskelig å beskrive

Vel hjemme i Norge sier finalens beste spiller at det er rart å tenke på at laget hennes vant Champions League. 

– Det er veldig stort og vanskelig å beskrive, sier Reistad. 

Hun forteller at feiringen måtte bli litt begrenset, men at laget fikk til en hyggelig markering på hotellet.

Nå er 22-åringen i karantene i Kristiansand. Ettersom hun er blant kandidatene som skal til OL, slipper hun å være på karantenehotell. 

Uttaket til OL er ikke gjort ennå, men Reistad virker selvskreven i den norske troppen. 

I 2019 mistet hun VM på grunn av en prolaps i ryggen. Etter at hun kom tilbake tidlig i 2020, har utviklingen gått én vei. 

– Etter at jeg kom til Vipers har jeg kommet på det internasjonale nivået jeg ønsker å være på, sier Reistad og røper at hun blant annet har trent knallhardt på hoppskudd og fått betalt for jobbingen. 

– Det har vært fokus lenge og noe jeg har øvd mye på. 

Hjemom før OL

Nå slapper hun av i karantene og har planer om å innvilge seg et par uker med ferie, før den norske håndballtroppen til OL skal samles i Frankrike. Hun har også planer om å få til en tur hjem til Bærum. 

Reistad gjentar at OL-uttaket ikke er gjort, men at hun naturligvis håper på å bli tatt ut. 

– Å delta i OL blir i så fall en drøm som går i oppfyllelse, kommenterer stjernespilleren, som sier hun føler seg helt trygg hvis hun får reise til Tokyo. 

– Jeg er takknemlig for at idrettsutøvere får den muligheten. Det er ikke opp til meg å vurdere om det er forsvarlig eller ikke. Jeg tror retningslinjene blir veldig strenge og det blir nok ikke som et vanlig OL. 

Tidligere landslagshelten Dyhre Breivang holder Norge som en klar medaljekandidat.

– Det ble bronse sist, så jeg tipper det er én ting de har lyst på nå.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.