Skip to main content

– Imponerer hver gang hun spiller håndball

Henny Ella Reistad, Sanna Solberg-Isaksen og Silje Solberg og resten av de norske håndballkvinnene vant EM-finalen mot Frankrike.

Henny Ella Reistad, Sanna Solberg-Isaksen og Silje Solberg og resten av de norske håndballkvinnene vant EM-finalen mot Frankrike. 

Foto: Astrid Pedersen

Henny Ella Reistad sto frem som en av Norges viktigste spillere i håndball-EM. Nå tror ekspertene bæringen kan nå sitt mål om å bli verdens beste håndballspiller.

Frankrike – Norge 20–22

Søndag vant 21-åringen fra Bærums Verk, Bærums-tvillingene Silje Solberg og Sanna Solberg-Isaksen og resten av det norske kvinnelandslaget vant EM-finalen mot Frankrike. 

Alle tre markerte seg i finalen. Den yngste av dem, Henny Ella Reistad, har imponert ekspertene under adventstidens EM i Danmark. Reistad har konsekvent vært blant spillerne med mest tid på banen gjennom hovedrunden.

– Bare begynnelsen

Håndballekspert Bent Svele mener dette bare er starten for håndballtalentet.

– Hun imponerer hver gang hun spiller håndball, enten det er i EM eller Champions League. Hun tar stille og rolig steg for steg, samtidig som hun har noen ekstremferdigheter, som fart, duellspill og ikke minst spenst. 

– Dette er bare begynnelsen, hun kommer til å bli bedre, sier Storhamar-assistenten til Budstikka.

Vil bli verdens beste

Heller ikke hovedpersonen legger skjul på at potensialet er skyhøyt. Tidligere i mesterskapet uttalte hun til VG at ambisjonen er å bli verdens beste håndballspiller.

Svele tror Reistad har mulighet til å nå det målet.

– Så absolutt. Det sier de uansett om du spør i Norge, Danmark eller Ungarn, så er det ingen tvil om det. Hun kan bli én av de beste om ikke den beste.

Karo imponert

Også tidligere Norge- og Stabæk-spiller Karoline Dyhre Breivang har latt seg imponere av Reistad. Hun legger vekt på at 21-åringen nå spiller på et jevnt nivå.

– Vi vet jo at hun er god, men at hun holder stabilt høyt nivå, det er imponerende.

Også Breivang tror Reistad kan være en potensiell verdensener i fremtiden, så lenge hun utvikler alle deler av spillet sitt.

– Skal du bli verdens beste må du være en toveisspiller. Det er hun på god vei til å bli.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.