Skip to main content

Ildsjel i over 30 år – hedret av klubben

Jan-Erik Grøndahl (t.h.) ble i forrige uke hedret med en plass på «wall of fame» i Haslum HK. Her fikk han bildet av daglig leder i Haslum HK, Tom-Eirik Skarpsno. Skarpsno er også medlem av den celebre klubben.

Jan-Erik Grøndahl (t.h.) ble i forrige uke hedret med en plass på «wall of fame» i Haslum HK. Her fikk han bildet av daglig leder i Haslum HK, Tom-Eirik Skarpsno. Skarpsno er også medlem av den celebre klubben.

Foto: EVA GROVEN

Han har vært en ildsjel og oppmann i Haslum i over 30 år. Nå får Jan-Erik Grøndahl (75) sin rettmessig plass i klubben – som én av tre.

– Jeg ble helt satt ut og jeg ble tatt skikkelig på senga. Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sier Jan-Erik Grøndahl til Budstikka. 

Torsdag i forrige uke skulle han som vanlig låse døren til garderoben, etter at spillerne på kvinnelaget til Bærum Topphåndball hadde gått ut på banen for å trene. Jan-Erik Grøndahl er nå oppmann på 1. divisjonslaget. Der ble han møtt av et stort oppbud av spillere og Haslum-personligheter.

Daglig leder i Haslum HK, Tom-Eirik Skarpsno, var også til stede med blomster og et stort bilde av Jan-Erik Grøndahl. 75-åringen skulle innlemmes i klubbens «Haslum HK Wall of Fame».

— Fortjent

Han har tidligere hatt en rekke verv i Haslum-håndballen, og ble med som oppmann på herrelagets A-lag i 1989. Da klubben skilte ut topplaget som Haslum HK i 1999, ble Grøndahl selvfølgelig med som oppmann.

– Det er sjeldent en slik utmerkelse har vært mer fortjent. Han har stått på døgnet rundt for at alle skal føle seg hjemme – fra sin første kontakt med Haslum IL tidlig på 1960-tallet. Fra 1989 var han oppmann på Haslum Ils herrelag, og reisen tok ikke slutt der. Da Haslum HK så dagens lys i 1999, var Jan-Erik en meget viktig brikke – selvsagt som oppmann på benken, forteller daglig leder i Haslum HK, Tom-Eirik Skarpsno til Haslumhk.no

Eksklusivt selskap

Grøndahl er bare den tredje i historien som er blitt hedret av klubben på denne måten. Tidligere er håndball-legenden Erlend Mamelund og nevnte Tom-Erik Skarpsno allerede hedret. Skarpsno i regi av å være en svært suksessfull trener i klubben.

– Det er jo stort å være sammen med dem. Jeg har holdt på med håndball i alle disse årene fordi jeg synes håndball er veldig gøy. Dessuten har jeg hatt barn og barnebarn som har vært interessert, sier han.

Og Grøndahl har ingen ambisjoner om å gi seg med det første. 

– Så lenge jeg har glede av det vil jeg fortsette. Nå er jeg alene, og da er det også greit å ha noe å fordrive tiden med også, sier Jan-Erik Grøndahl.

Jan-Erik Grøndahl har tidligere jobbet som typograf i Budstikka. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.