Skip to main content

Haslum vant ny thrillerkamp

Haslums håndballherrer måtte ta poeng mot Fjellhammer onsdag. Og selv om Haslum på det meste var fem mål bak, tok de til slutt begge poengene.

Er det en ting playoffkampene mellom Haslum og Fjellhammer har vist, er det at man ikke skal ta noe for gitt selv om et av lagene leder utover i andre omgang. I det motsatte oppgjøret lagene mellom var Fjellhammer foran med fire mål ti minutter før slutt, men Haslum vant likevel, etter en enorm sluttspurt.

Onsdag var det Haslum som var foran med fire mål et stykke ut i andre omgang – men vi fikk likevel en enormt spennende avslutning på kampen. Snaut ti minutter før slutt var nemlig Fjellhammer foran med ett – på 25–24 til gjestene.

Haslum snudde kampen tilbake, og kom seg tre foran. Men, igjen knep Fjellhammer innpå, og minuttet før slutt var stillingen 29–28 til Haslum.

Og da sto Kristian Gjestrud frem – og banket inn Haslums siste. Haslum vant kampen 30–28.

Dermed vant de rødkledde det som kan ha vært den siste kampen i Nadderud Arena for Anders Røe, Stian Andre Brevik, Nicolay Hauge og Benjamin Hallgren.

Anders Røe spilte, forhåpentligvis, sin siste hjemmekamp for Haslum onsdag.

Anders Røe spilte, forhåpentligvis, sin siste hjemmekamp for Haslum onsdag.

– Ikke ferdig ennå

– Vi spiller for dårlig seks mot seks. Vi kommer til noen gode sjanser, men får ikke kampen inn i vårt spor. Så spiller vi syv mot seks i lange perioder, som gjør at vi kommer inn i kampen igjen, sier trener Tom-Eirik Skarpsno. 

– Fra 15 til 45 minutters spill får vi løftet seks mot seks-forsvarsspillet. Det var godt å ta en ny jevn kamp, selv om jeg synes det var litt unødvendig at kampen ble jevn.

Nå blir det en avgjørende gruppefinale mot Kristiansand for Haslum. Den kampen spilles søndag.

– Vi er ikke ferdig ennå, vi må vinne på søndag. Den kampen blir enda viktigere, påpeker Aleksander Høiness.

– Jeg tror det passer oss veldig bra at vi må vinne den kampen. Nå er det enten ferie eller avgjørende kamp, og det tror jeg passer oss veldig bra, supplerer Anders Røe.

Fem bak – men slo tilbake

Fjellhammer scoret kampens første onsdag, før Anders Røe åpnet scoringsballet for Haslum. Gjestene satte så de to neste, før Vegard Tennfjord både reduserte og utlignet.

Men så svingte resultatet voldsomt. Fjellhammer tok tilbake ledelsen, og økte den ikke bare en gang; idet kampuret viste tolv minutter satte gjestene inn 8–3.

Og hva nå for Haslum, som måtte ha poeng? Jo, endelig begynte de røde å score flere. Martin Hernes Hovde, Stian Andre Brevik ganger to, Røe, Benjamin Hallgren og Aleksander Høiness banket ballen i mål – og når Fjellhammer kun scoret ett mål i denne perioden, sto det plutselig 9–9 i Nadderud Arena.

Syv minutter og 39 sekunder etter 3-8-scoringen var snuoperasjonen komplett, da Anders Røe satte sitt tredje for kvelden. 10–9 til Haslum.

Ettmålsledelsen holdt seg helt til pause – Høiness' scoring i siste sekund før pause, sørget for at Haslum ledet 12–11 halvveis.

Ledet med fire – ble hentet

Og om Fjellhammer ledet med fem etter tolv minutter av første omgang, var det Haslum som lå best an tolv minutter etter hvilen. Strålende keeperspill fra Langerud – som blant annet inneholdt en flott dobbeltredning og bedre avslutninger fremover, sørget for at, da Kasper Iversen scoret etter 11:56 av andre omgang, var Haslum fire foran.

Men Fjellhammer slo altså tilbake. Først til Haslum-ledelsen kun var på 20-19, senere kom utligningen til 23–23 – og så hadde altså Fjellhammer snudd kampen.

Men Haslum avsluttet best. Og til slutt sto jubelen i taket i Nadderud Arena.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.