Skip to main content

Haslum tar avstand fra kobling mellom busshærverk og kamp

TAPTE KAMPEN - VANT SØLVET: Adam Nyfjäll og resten av Haslum tapte kampen mot Elverum, men sikret sølvet, i Nadderud Arena.

Foran det opphetede oppgjøret mot Elverum, hentet Haslum inn en gruppe ungdommer for å lage leven på tribunen. Under kampen måtte flere av ungdommene bortvises for bråk.

I tillegg til gratisbilletter, ble ungdomsgjengen utstyrt med låne-drakter, låne-flagg og trommer.

Underveis i kampen måtte Haslums egne vakter vise bort åtte av de «innleide» supporterne fra Nadderud arena, bekrefter daglig leder Jarle Ludviksen i Haslum.

Umiddelbart etter kampen uttalte Ludviksen:

– Det er enkelte av dem som var på tribunen som er yngre Haslum-spillere, det kan jeg bekrefte. Dette er en guttegjeng som ønsket å komme og lage liv, men slik jeg har forstått det, ble noen de er på russebuss med, og noen som kjenner noen, også med. Slik har det vokst til å bli en ganske stor guttegjeng som dukket opp. Når de først kom inn, må jeg innrømme at vi var lite forberedt på at vi måtte bruke såpass mye tid og ressurser på å beslaglegge alkohol og bortvise folk.

Ludviksen forteller nå at gruppen var invitert av Haslum for å lage ekstra stemning rundt årets siste seriekamp mot Elverum,

– Dette er en praksis vi har hatt lenge, og som vi kommer til å fortsette med, sier Ludviksen, som sier at situasjonen kom ut at kontroll.

LES OGSÅ: Haslum vant sølvet i siste sekund

Beklaget hendelsen

Etter kampen fant spillere og tilskuere fra Elverum igjen sine busser utsatt for hærverk. Frontruter ble knust og diesellokk brutt opp, samtidig som en av bussenes dører var brutt opp med makt.

Haslum la seg flate etter kampen og unnskyldte seg overfor Elverum. Nå har klubben levert sin endelige rapport til Håndballforbundet.

HASLUM-leder: Jarle Ludviksen og Haslum leverte rapport til forbundet etter Elverum-kampen.

Der skriver Haslum at hærverket på bussene var en uheldig enkelthendelse, men at dette ikke uten videre kan kobles til kamparrangementet.

– Hovedbudskapet vårt er at dette på ingen måte er en del av kulturen her i Haslum, sier Jarle Ludviksen, som mener at hærverket er en politisak, og en ikke-sak for klubben.

– Dere sier at det ikke er en kobling mellom kampen og hærverket?

– Mange sier at det var en direkte kobling, men hvordan kan vi vite det? Det er nærliggende å tro, men dette var et hærverk på offentlig område, i en busslomme på offentlig vei, hvor ingen er tatt, sier Haslum-lederen, som påpeker at det nylig har skjedd hærverk på en bil i et område utenfor hallen.

Etter bråket i hallen vil Haslum nå be personer som får fribilletter om å registrere seg, opplyser Ludviksen. Fremover vil klubben presisere på forhåndskjøpte billetter at berusede personer vil bli bortvist. Dessuten vil flere frivillige bli satt til vakthold.

LES OGSÅ: Elverum-busser ødelagt utenfor Nadderud Arena

Tviler på bøter

Før kampen fyrte begge lag opp sine supportere, blant annet med verbale angrep via sine respektive hjemmesider. Haslum-lederen forteller at de ikke kommer til å endre praksisen på dette før fremtidige Elverum-kamper.

– Slik har det vært mellom oss i mange år, og når to av Norges beste lag møtes burde det ikke være nødvendig at vi må snakke kampen ned, sier Ludviksen, som påpeker at mye av oppiskingen foregår i lokale medier i Elverum.

Stig Quille i Håndballforbundet bekrefter overfor Budstikka at en avgjørelse om eventuell straff vil komme i starten av neste uke.

– Forbundet har nå hentet inn rapporter fra alle parter, og vil vurdere denne informasjonen denne uken, sier Quille.

Han anslår at forbundet vil avgjøre hvorvidt de skal gå videre med saken eller ikke, i starten av neste uke. Kampdelegater, dommere og de to lagene har alle nå presentert sin versjon til forbundets utvalg.

LES OGSÅ: – Rakk ikke å tenke før jeg hadde alle over meg

Frem til det ønsker ikke forbundet å kommentere saken, som har fått mye oppmerksomhet i riksdekkende medier. I Haslum avventer de nå ny beskjed fra forbundet, etter at klubben nå har levert sin rapport.

– Vi håper og tror at dette ikke vil få noen konsekvenser, men det er ikke vi som styrer prosessen fremover nå, sier daglig leder Jarle Ludviksen.

Om drøye to uker arrangerer Haslum den første kvartfinalekampen i sluttspillet, hjemme i Nadderud Arena.

Haslum valgte Kolstad som motstander i sluttspillets første runde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.