Skip to main content

Haslum slo bunnlaget komfortabelt etter trøblete start

Vegard Sørlie Tennfjord kjempet hardt begge veier for Haslum som tok to viktige poeng hjemme mot Tønsberg Nøtterøy.

Vegard Sørlie Tennfjord kjempet hardt begge veier for Haslum som tok to viktige poeng hjemme mot Tønsberg Nøtterøy.

Bunnlaget åpnet best, men Haslum kjempet seg tilbake og tok en viktig seier mot Tønsberg Nøtterøy.

Haslum – Tønsberg Nøtterøy 35–30 (17–15 og 18–15)

Det var gjestene fra Tønsberg som startet med ballen i en ganske glissen Nadderud arena onsdag kveld. Budstikka viste kampen. Bunnlaget, som kun sto med en seier på de første ni kampene, gikk også opp i en tidlig 2–0-ledelse før hjemmelaget fikk sitt første mål for dagen. Men det var gjestene som var best i åpningsminuttene og de økte til 4–1. 

Selv om det ikke var mange tilskuere til stede gjorde de sitt beste for å motivere hjemmelaget. Men skuddet fra kaptein Stian Andre Brevik ble reddet. Først på stillingen 5–1 til bortelaget fikk Thomas Langerud Kristoffersen i Haslum-buret reddet uten at returen ble satt i mål. Benjamin Hakon Hallgren, som er Haslums toppscorer i år, reduserte til 2–5 før Aleksander Høiness også reduserte for hjemmelaget. Når Vegard Sørlie Tennfjord fikk god tid foran mål sto det 4–6. 

Etter en timeout reddet Kristoffersen igjen i keeperveteran Trond Tjemslands skadefravær. Kaptein Breivik scoret og Haslum var bare et mål bak. Hjemmelaget fikk så muligheten i overtall, men Hallgrens avslutning lurte seg på utsiden av stangen til toppscorerens store fortvilelse. Mer fortvilelse ble det når Hallgren selv fikk en to minutter i det påfølgende Nøtterøy-angrepet. 

Både Høiness og Breivik misbrukte sjansen da Haslum igjen kunne redusere bortelagets ledelse til et mål. Men Tennfjord scoret sitt tredje og gjorde det Høiness og Breivik ikke klarte da han reduserte til 9–10 etter en god Kristoffersen-redning. Med to tredjedeler av første omgang spilt smalt det i stolpen bak Haslums målvakt. Breivik snappet ballen og Haslum utlignet da Anders Røe satt sitt andre for dagen. Det var første gang siden kampstart på stillingen 0–0 Haslum ikke lå under. 

Haslum snudde

Begge lags målvakter vartet opp med flere redninger før endelig Hallgren sendte Haslum i føringen for første gang i kampen. Nå hadde toppscoreren bestemt seg og han økte også til 13–11 for de røde. Da Røe fikk muligheten fra syvmeterstreken med litt under fem minutter igjen av omgangen økte han Haslums ledelse sikkert til tre. 

Men en to minutter på Vegard Sørlie Tennfjord gjorde at gjestene kunne redusere ledelsen. Det gjorde de to ganger før Hallgren igjen økte til 16–14 og i samme situasjon pådro bortelaget en to minutters utvisning. Med et minutt og ti sekunder igjen på klokka tok Tom Erik Skarpsno time out for hjemmelaget. Det var tydeligvis lurt, for Hallgren økte ledelsen så de røde igjen var foran med tre. Haslum gikk til pause på ledelse 17–15.

Ny spenning i andre omgang

Haslum scoret omgangens første mål og holdt Nøtterøy på avstand. Tremålsledelsen Haslum hadde skaffet seg ble opprettholdt, men da det så ut som om hjemmelaget skulle få en større luke svarte Nøtterøy gang på gang. Etter ti minutter i den andre omgangen brukte Haslum lang tid i angrep da Tennfjord igjen hadde fått to minutters utvisning. Men Røe scoret etter at armen hadde kommet i været fra dommerne for passivt spill før gjestene reduserte til 21–20. 

Men Nikolai Tveter Strickland var god på høyrekanten. Fra sin kantposisjon økte han ledelsen til to mål før han skaffet straffekast og to minutter på gjestene. Straffekastet ekspederte Hallgren i mål før Strickland ga hjemmelaget en ledelse på fire mål. Haslum tok time out med ballen på stillingen 24–21. Denne gangen scoret også Haslum like etter Skarpsnos time out. 

Fem måls ledelse halvveis

Da Høiness satt 26–21 etter 16 minutter av den andre omgangen i overtall så ting ut til å gå Haslums vei. Bortelaget reduserte, men toppscorer Hallgren satt ballen mellom beina på keeper og hjemmelaget opprettholdt femmålsledelsen. Samme mann økte til 29–23 med sitt åttende for dagen da det gjensto litt over ti minutter av kampen. 

Med ti nettkjenninger ble Benjamin Hakon Hallgren kåret til Haslums beste spiller da de slo Tønsberg Nøtterøy på hjemmebane.

Med ti nettkjenninger ble Benjamin Hakon Hallgren kåret til Haslums beste spiller da de slo Tønsberg Nøtterøy på hjemmebane.

Toppscorer Hallgren fikk to minutters utvisning på stillingen 30–25 og gjestene reduserte. Hjemmelaget kom ut av undertallsspillet med fire måls ledelse og ballen i laget. Haslum hadde kun spilt noen få pasninger før John Axel Amadeus Rittemar Hedin pådro seg sin tredje to minutter og dermed fikk rødt kort. Hallgren økte til 32–27 på syvmeter.

Når Kristoffersen i Haslumburet reddet gjestenes syvmeter tre og et halvt minutt før full tid, og Hallgren scoret sitt tiende og økte til 34–28 var kampen over. Slutten ble en komfortabel transportetappe for de røde som til slutt vant 35–30. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.