Skip to main content

Haslum sikret seieren i siste sekund

Felix Abrahamsen Lunde scoret fem mål da Haslum slo Runar i årets Rosa sløyfe-kamp.

Foto: Karl Braanaas

Haslum inviterte til Rosa sløyfe-fest søndag, men brukte 59 minutter og 59 sekunder på å skape fest for de fremmøtte. 

Haslum - Runar 24-23 (13-9)

Ved flere anledninger bød hjemmelaget på festhåndball for de 713 fremmøtte tilskuerne. Men Runar hadde også fått med seg at det var fest, og ville ikke la Haslum-spillerne få herje fritt på parketten. 

Med kveldens aller siste involvering  avgjorde Nicolai Tveter Strickland kampen i Haslums favør. Det endte 24-23 i Nadderud Arena og Haslums tok sesongens andre seier. 

Dermed har Haslum sanket fem poeng på sesongens fire første kamper. Om en uke venter lokaloppgjør mot Fold-St.Hallvard i Rykkinnhallen. 

Festomgang

Kampen startet jevnt og det tok fem minutter før Binai Aziz sørget for en 2-1-ledelse til hjemmelaget. Keeper Trond Tjemsland vartet opp med flere praktredninger i første omgang og sørget for at Haslum hele tiden var et lite steg foran gjestene fra Sandefjord. 

Etter 15 spilte minutter hadde hjemmelaget, i rosa drakter for anledningen, en tomålsledelse. To raske mål av Sander Øverjordet og Binai Aziz tvang Runar-trener Leif Sigvard Gautestad til å ta timeout på 8-4 til hjemmelaget. 

Det hjalp lite og Haslum fikk stadig mer grep om kampen. Med fem minutter igjen av omgangen bød Haslum på festhåndball og Stian Brevik fikk æren av å sette kirsebæret på toppen av kaken da han scoret 12-7-målet. Til pause var stillingen 13-9 i Nadderud Arena. 

Ledelsen krympet

Gjestene fra Sandefjord kom best i gang etter pausen, og scoringer fra blant annet kaptein Anders Hallberg sørget for at Haslums ledelse krympet til 13-12 syv minutter ut i omgangen. 

Lagene var jevnspilt i de påfølgende minuttene, men Runar hadde best flyt og like før kvarteret var spilt utlignet Øyvind Frigstad til 17-17. Da våknet Haslum-spillerne og fant frem festhåndballen fra første omgang igjen, men Runar ga seg ikke så lett – og med to minutter igjen var stillingen 22-22. 

Men så kom Nicolai Tveter Strickland og reddet festen for vertene, med sin scoring ett sekund før full tid.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.