Skip to main content

Haslum sikret plassen i eliteserien

Haslum kan juble for videre spill i eliteserien.

Haslum kan juble for videre spill i eliteserien. 

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum slo Kristiansand i den siste play-off-kampen og slipper kvalifisering. Gutta fra Nadderud skal spille i eliteserien i 2023.

KRISTIANSAND – HASLUM 26–31 (16–15)

Det var hjemmelaget som kom best i gang. Sørlendingene ledet med fem og seks mål store deler av første omgang. Men en sluttspurt fra gjestene gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 16–15 til Kristiansand. 

Benjamin Hallgren sendte Haslum i føringen for første gang i kampen da han satte inn 17–18, drøyt fem minutter ut i andre omgang. De syv neste minuttene scoret han tre til og var med på sikre Haslum en luke på fem mål. Det var også forskjellen på lagene da kampen ble blåst av.

–Veldig fortjent føltes det. Vi har kjempet knallhardt hele sesongen. Vi har ikke slått Kristiansand på de fem første forsøkene i år. Alle gode ting er seks. Det er ekstra deilig å klare det på bortebane mot et lag vi har slitt så mye mot hele sesongen, sier Haslum-trener Tom-Erik Skarpsno til Budstikka etter kampen.

– Det var forløsende. Helt fantastisk, sier kaptein Stian Andre Brevik som spilte sin siste kamp før han legger opp. Han fullførte sin femte sesong i Haslum og klarte å etterlate klubben i det gode selskap

Generasjonsskifte

Stian Andre Brevik, Anders Røe og Trond Tjemsland legger alle opp. Mens Benjamin Hallgren og Nikolai Strickland fortsetter karrierene i Frankrike. 

– Vi står igjen med masse talent. Det kommer til å bli kjempebra. Det er flere fremtidige landslagsspillere her, det er jeg overbevist om, sier Skarpsno.

Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno.

Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er liten tvil om at veteranene som nå legger opp har betydd mye for Haslums kamp for å overleve i eliteserien. Skarpsno trekker spesielt frem Røe. 

– Han har levert bedre enn han har gjort på mange år. Sammen med de andre har han betydd masse. Nå er de ferdige og det er slutt. De har vært forbilder for de som skal ta stafettpinnen videre. Kulturen skal bringes med videre.

Stian Andre Brevik var veldig lettet etter seieren som sikret plassen i neste års eliteserie i det som ble hans siste kamp. 

– Det har sikkert betydd mer enn det man har gitt uttrykk for og villet si. Samtidig er jeg stolt over gutta, hvordan de har taklet dette. Det er deilig, sier Brevik og skryter av samholdet i gruppen. 

Feiring

Spillernes botkasse brukes på en tur nå etter sesongen hvor de skal få feiret at plassen i neste års eliteserie er sikret. Det blir også en avslutningsfest, men først skal de feire på bussturen hjem fra Sørlandet.

– Noen er sikkert så freidige at de har planlagt en pils på bussturen hjem også, forteller Skarpsno. 

–Jeg har faktisk ikke turt å kjøpe med. Men jeg står først i rekka, om det er noen som har en til overs. Det blir sikkert den beste bussturen herfra på lang, lang tid, sier Brevik.

Haslums damelag vant 28–24 i bortekampen mot Levanger. Laget spiller sin siste kamp i playoff fra 1. divisjon den 15. mai mot Gjerpen på hjemmebane. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.