Skip to main content

Haslum knuste Drammen, igjen: – Tilnærmet perfekt førsteomgang

Vegard Tennfjord rundlurer keeper i storseieren mot Drammen. – Jeg har sett bedre forsøk på trickskudd, men at den gikk inn var veldig moro, ler Tennfjord.

Foto: KARL BRAANAAS

Før kamp kalte Haslum-trener Sten Stockfleth NM-kvartfinaleseieren borte mot Drammen for årsbeste. Storseieren mot samme lag onsdag kan ta over tronen.

HASLUM - DRAMMEN 33-25 (17-9)

– Førsteomgangen er outstanding, dette var akkurat som vi ønsker å spille rett og slett. Da tror jeg vi hadde slått de fleste lag i eliteserien. Det er opp mot maksnivået vi kan prestere, og det er lite å justere på. Det er en tilnærmet perfekt førsteomgang, sier Stockfleth etter 33-25 hjemme mot Drammen onsdag kveld - og da hadde til og med Haslum skrudd foten av gassen lenge før slutt.

Haslum storspilte hjemme i Nadderud Arena, og viste at laget innehar mye kvalitet. Ni forskjellige spillere scoret - i en kamp der samtlige spillere leverte på høyt nivå. Haslum feide Drammen av banen – akkurat som de gjorde i NM-kvartfinalen i oktober.

Se bildene fra seieren her!

– Dette var en kollektiv seier, det var mange som var delaktige. Vi fikk byttet mye. Både kvartfinaleseieren og denne var fine - det er vanskelig å vurdere dem opp mot hverandre, sier Sander Øverjordet.

– Det er ekstremt moro å spille en sånn kamp. Vi leverer veldig, veldig bra, og førsteomgang spesielt er veldig god. Vi får dem ut av rytmen, og klarer å spille slik vi ønsker å spille. Vi er veldig fornøyde, sier seksmålsscorer Vegard Sørlie Tennfjord.

Et av disse målene var et herlig trickskudd, der ballen så vidt snek seg over streken - et skudd Tennfjord kaller «ganske dårlig».

– Jeg har egentlig lobbeforbud på trening. Da må man prøve trickskudd i stedet. Jeg har sett bedre forsøk, men at den gikk inn var veldig moro, ler Tennfjord.

Tennfjords trickskudd sniker seg forbi keepers bein.

Foto: KARL BRAANAAS

Klatrer

Seieren sender Haslum opp på femteplass på tabellen, to poeng bak Drammen, med en kamp mer spilt.

– Det ser lyst ut nå. Vi får jobbe på fremover, sier Øverjordet.

Så langt ser ting nemlig mye bedre ut enn i fjor, da Haslum-laget måtte ut i kvalifisering for å redde eliteserieplassen.

– Vi har prestert mye bra i år. Får vi løst det siste mentale kan vi bite bra fra oss denne sesongen. Det er fantastisk deilig å få to poeng i dag, sier Stockfleth. 

– For oss er det liten tvil om at vi er gode når vi er gode. Jobben vår i år som i fjor er å gjøre de periodene som ikke er fullt like gode korte. Nå er vi på bedringens vei, sier Tennfjord.

Sander Øverjordet banker ballen i mål for Haslum.

Foto: KARL BRAANAAS

Seks på rad

Drammen gikk opp til 0-1 etter halvannet minutt onsdag, før Haslum scoret kampens to neste mål – gjennom Vegard Tennfjord og Stian Andre Brevik.

Gjestene tok ledelsen 3-4 etter nøyaktig seks minutter, men herfra sa Haslum takk og farvel. De rødkledde fra Nadderud Arena scoret de seks neste målene – scoret av seks forskjellige spillere, i Binai Aziz, Stian Brevik, Anders Røe, Viktor Glatthard, Sander Øverjordet og Nikolai Tveter Strickland – og opparbeidet seg en ledelse på 9-4.

Haslum fortsatte å spille strålende håndball offensivt, og med snaut ti minutter igjen av omgangen ledet laget 14-7 - og ledelsen skulle utøkes ytterligere. 

Da lagene gikk til pause ledet Haslum 17-9.

Målfest og økt ledelse

Det gikk unna de første minuttene etter hvilen: Drøye seks og et halv minutt etter pause hadde vi fått åtte mål, og stillingen var 21-13 til Haslum.

Og Haslums store ledelse holdt seg selv om Drammen på langt nær ga opp. Kaptein Røe banket inn mål på mål, Tennfjord virket å score på alle forsøk og også Glatthard, Strickland og Thomas Kristensen var sikre foran mål når anledningen bød seg.

13 minutter før slutt var Haslum foran med 10 mål, og ledet 27-17 - og drøyt ti minutter før slutt var ledelsen økt igjen, til 30-19.

En av kampens store spillere - Stian Brevik - fikk æren av å score det siste målet for et Haslum-lag som tok foten litt av gassen i kampens siste minutter.

Mens publikum ga laget trampeklapp var det bare å vente på sluttsignalet. 

Haslum kunne nyte øyeblikket - og juble for 33-25-seier.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.