Skip to main content

Haslum klare for håndballens «el clasico»

MØTER ELVERUM: Stian Brevik og Haslum.

Selv om Haslum-trener Sten Stockfleth ikke er fornøyd med sesongen så langt, har rivaloppgjøret mot Elverum fortsatt stor betydning.

ELVERUM - HASLUM FRA KLOKKEN 18.30

Og i dag møtes Haslum og Elverum igjen – i  oppgjøret som har blitt kalt håndballens «el clasico».

– Ja, det er hvert fall alltid mye følelser i kampene. Det var første gang jeg var med som A-lagstrener på de kampene i fjor. Jeg vil si at de kampene lever litt sitt eget liv. Det var morsomme og tøffe kamper i fjor, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

LES OGSÅ: Mamelund rasende på delegat etter kampslutt: – Det er piss!

– Historikken gjør det

I fjor spilte rivalene seks kamper seg mellom. Haslum vant to, og Elverum fire.

Spesielt etter den siste og avgjørende semifinalen på Elverum ble det opphetet debatt.

– Påvirker semifinalen og debatten etter dagens oppgjør?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror egentlig mest at historikken gjør at kampen lever sitt eget liv, og at begge lag har veldig lyst til å vinne, sier Stockfleth.

Han sier at mye av det spesielle ved oppgjøret er at de to lagene i flere år var rivaler når det gjaldt å vinne serien.

– Så bygget vel det seg opp. Og det har jo vært noen tøffe spillere i begge lag. Det gjorde at det ble en del dueller og forskjellige ting i kampene. Det har bygget seg opp over tid, sier Stockfleth.

Han sier likevel at dagens kamp kan bli mer ålreit for Haslum.

– For det første føler jeg at vi ikke har så mye å tape. Vi møter Elverum som i prinsippet leder serien (de ligger på andreplass, ett poeng bak ledende Kolstad, men med en kamp mindre spilt). Men at kampene ofte lever sitt eget liv og vi har alt å vinne, det tror jeg er positivt for oss.

LES OGSÅ: – Alt er fantastisk i dag!

– Ligger i blodet

Stockfleth tror ikke spillerne trenger en motivasjonstale når de møter Elverum.

– Jeg tror ikke det skal bli nødvendig å gire opp veldig fra min side, sier han.

– Det er spesielt når det er Elverum som står på den andre siden av banen. Det pleier alltid å skje noe med gutta da, det ligger liksom litt i blodet at det blir ekstra glød.

LES OGSÅ: Slår Haslum erkerivalen?

– Variert for mye

Etter kampen mot Elverum er det en ukes pause - og så kommer Arendal, som ligger på lik poengsum som Elverum, på besøk. Haslum er fem poeng bak de to lagene.

– Vi har rett og slett variert for mye i år, jeg må være ærlig på det, sier Stockfleth.

– I hovedsak har det gått en del på skyting som har vært for dårlig under sesongen. Samtidig har vi truffet veldig bra på inngangen i noen kamper, men vi har også startet tre-fire kamper for dårlig og ligget for langt bak. Da blir veien opp for lang, fortsetter Haslum-treneren.

– Gjøres det noen grep?

– Vi måtte gjøre noe etter Halden-kampen i cupen. Etter det har vi egentlig gjort tre bra kamper, mot Drammen, Nærbø og Falk.

– Men det har vært en blandet sesong så langt for oss, og nå får vi to tøffe kamper før vi er halvveis. Vi må hvert fall få gode prestasjoner, og så får poengene komme deretter i de to neste kampene. Så får vi sørge for å bli bedre til neste halvdel, sier Stockfleth.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.