Skip to main content

Haslum klar for cupfinale etter Tjemsland-show: – Ble nesten for lett

Haslum-spillerne kunne slippe jubelen løs etter seier over FyllingenBergen.
Foto: HASLUM HK

Haslum skal for syvende gang kjempe om NM-gull, etter å ha slått FyllingenBergen i semifinalen tirsdag.

FYLLINGENBERGEN-HASLUM 16–27

Godt hjulpet av Trond Tjemsland i mål, tok Haslum seg videre til cupfinalen i Oslo Spektrum 29. desember. 

– Det ble nesten litt for lett i dag, om det er lov å si, sier en jublende målvakt etter seieren i Bergen. 

Han har vært i Haslum i en årrekke, som et mesterlag og som et bunnlag. Nå er Tjemsland klar for nok en NM-finale med klubben i hans hjerte. At finaleplassen kommer som et resultat av en av hans beste kamper i mål, gjør det hele ekstra spesielt. 

– Det er vanskelig å putte noen ord på det, og det er uten tvil min beste kamp i år. Forsvaret jobbet ræva av seg, og da er det deilig å stå helt bakerst. Nå er hukommelsen min dårlig, men jeg kan ikke huske å ha gått av banen med så få mål i mot, sier 32-åringen. 

Det blir klubbens syvende gullforsøk. Fire ganger tidligere har klubben blitt norgesmester, senest i 2016. Årets finale kan bli en tro kopi av 2016, da Elverum spiller sin semifinale mot Halden onsdag kveld. 

Trond Tjemsland og Haslum kan juble for cupfinale. 

Foto: Knut Bjerke

Gode målvakter

For begge lag var cupen trolig den beste muligheten for å vinne edelt metall, og det lyste gjennom at begge lag var preget av alvoret i den første omgangen. Utvisningene rant inn fra begge lag, mens de store sjansene fremover ofte ble sløst vekk – eller stoppet av gode målvakter. 

Haslum kom seg likevel tidlig foran, og til tross for at Jostein Epland fikk rødt kort etter ti minutter holdt laget unna frem til hvilen. En målfattig første omgang endte med at Haslum gikk til pause med en 8-7-ledelse i Bergen. 

Haslum er, i år som i fjor, laget i eliteserien med flest antall advarsler, røde kort og utvisningsminutter. Det viste seg også i Bergen, hvor også hjemmelaget meldte seg på med sine tominuttere. 

Best i gang

Etter hvilen tok Haslum fullstendig over kampen, og ti minutter ut i den andre omgangen var Haslum oppe i en femmålsledelse. Da tok hjemmelaget grep, og byttet målvakt. 

Lite hjalp det, når Tjemsland fortsatte storspillet i motsatt ende. For målvaktsveteranen fortsatte å gjøre livet surt for bergenserne, og reddet skudd etter skudd etter skudd i Framohallen. Kun 16 av hjemmelagets 36 skudd gikk i mål tirsdag kveld, 13 av skuddene ble reddet av Tjemsland. 

Der Binai Aziz var måljegeren i den første omgangen, fulgte Thomas Kristensen virkelig opp i den andre. Etter en målløs første omgang vartet han opp med ti fulltreffere på elleve skudd i den andre, og skjøt Haslum til finale. 

Finaleplassen gir blant annet klubben et sted mellom 150.000–200.000 kroner i bonus fra sponsorer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.