Skip to main content

Finaledrømmen brast for Reistad og Solberg-søstrene

Henny Reistad og Norge fikk det tøft mot ROC i OL-semifinalen. Her fra gruppespillkampen mot Sør-Korea.

Henny Reistad og Norge fikk det tøft mot ROC i OL-semifinalen. Her fra gruppespillkampen mot Sør-Korea.

Foto: Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Russerne ble for sterke for håndballjentene i fredagens OL-semifinale.

Norge – ROC (Den russiske olympiske komité) 26–27

Norge havnet på etterskudd mot slutten av førsteomgang i OL-semifinalen og måtte jage russernes ledelse store deler av kampen.

Sene scoringer signert Henny Reistad og Sanna Solberg-Isaksen førte Norge helt opp i ryggen på russerne, men håndballjentene fikk aldri tak i ballen i sluttminuttene, og dermed kunne russerne juble for finaleplass etter å ha vunnet 27–26.

Norge møter Sverige i bronsefinalen søndag morgen.

Rot mot slutten av første

Ingen av de lokale spillerne fikk tillit fra start, men Henny Reistad kom inn omtrent midtveis i førsteomgang, og hun hadde blant annet fremspillet til Stine Skogrands 8-7-scoring.

Fem minutter før pause ledet Norge den jevnspilte kampen 11-10, men i en rotete avslutning på omgangen lot de russerne score fire ganger.

– Dette er ingen god avslutning på omgangen. Skal marerittet fra Rio gjenta seg, undret kommentator Asbjørn Myhre under Eurosports direktesending da russerne økte til 14–11 i omgangens siste sekund.

Også i Rio de Janeiro ble russerne for sterke for Norge i semifinalen. Den gangen tok de en knepen 38-37-seier etter ekstraomganger.

– Vi står bra i 27 minutter, så inviterer vi dem inn i kampen igjen. Vi må være mer tålmodige, sa Tonje Larsen fra landslagets trenerteam i pauseintervjuet med Eurosport.

Hentet nesten inn forspranget

I løpet av andre omgangs ti første minutter var Norge flere ganger på skuddhold til å utligne, men gjentatte bomskudd og feil i både angrep og forsvar førte til at avstanden i stedet kunne øke til tre mål.

Norge tok timeout, men russerne fortsatte å utnytte feil i det norske spillet, og på det meste var de seks mål foran.

Sanna Solberg-Isaksen kjempet iherdig ute på kanten i sluttfasen, og hun bidro blant annet med et par mål.

– Hun har gjort en imponerende OL-turnering, sa Eurosport-ekspert Ole Gustav Gjekstad på direkten.

På sitt femte forsøk fikk Henny Reistad sin første scoring for dagen da hun reduserte til 24–26 fire minutter før slutt, og like etter scoret hun igjen.

Solberg-Isaksen fløy inn fra kanten og sørget for at et Norge i overtall lå ett mål bak idet kampuret bikket 59 minutter.

I sluttsekundene tviholdt russerne på ballen, og Norge fikk aldri det siste angrepet de trengte for å utligne.

I finalen møter ROC Frankrike, som fredag formiddag slo Sverige 29–27 i den andre semifinalen. Lagene møttes også i OL-finalen i 2016, og da vant Russland 22–19.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.