Skip to main content

Etter 19 år kan det være slutt: – Vi har satt oss selv i en vanskelig situasjon

Haslum HK og trener Tom-Eirik Skarpsno (sort drakt i midten) går noen tøffe dager i møte. De må ha poeng på de to siste kampene, samtidig som Sandefjord må rote det til. Bildet er fra en kamp mot Kolstad.

Haslum HK og trener Tom-Eirik Skarpsno (sort drakt i midten) går noen tøffe dager i møte. De må ha poeng på de to siste kampene, samtidig som Sandefjord må rote det til. Bildet er fra en kamp mot Kolstad. 

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum HK har spilt i eliteserien sammenhengende i 19 år. Nå skjelver klubben i serieinnspurten. Men damelaget til klubben kan rykke opp.

– Herrelaget er avhengig av hjelp fra andre lag om vi ikke skal rykke ned. Vi har satt oss selv i en vanskelig situasjon, innrømmer styreleder i Haslum Håndballklubb, Knut Guldbrandsen.

Etter tapet mot Halden søndag kveld, falt Haslum ned til direkte nedrykk etter at Sandefjord klarte uavgjort borte mot Nærbø. Dermed krøp Sandefjord opp på kvalifiseringsplass. De er à poeng med Haslum, men gikk forbi bæringene på grunn av innbyrdes oppgjør.

Det betyr at Haslum må ha poeng i kampene mot Arendal (spilles 3. april) eller Runar (9. april). Og at Sandefjord helst taper begge kampene mot Runar og Halden. Da vil Haslum ta en kvalifiseringsplass. Haslum må rett og slett ha flere poeng enn Sandefjord på de to siste kampene.

– Vi kan risikere at Haslum rykker ned fra eliteserien for første gang på mange, mange år. Det er et dumt tidspunkt å gjøre det på. Det er ikke lett å rykke opp igjen, sier Guldbrandsen. Haslum spilte sist i 1. divisjon i 2002/03-sesongen.

Ikke gode nok

– Vi må ha poeng, og så er vi avhengige av at Sandefjord ikke vinner sine kamper, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

Han tok over som hovedtrener for sin gamle klubb i forkant av denne sesongen. Skarpsno har tidligere ledet klubben til flere titler.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hvordan det eventuelt blir i 1. divisjon. Vi vil selvfølgelig aller helst være i den øverste ligaen. Hvordan det blir med spillerlogistikk og alt i 1. divisjon vet jeg ikke ennå, sier han.

– Hvorfor har dere slitt så mye denne sesongen?

– Vi kom skjevt ut, og så har vi hatt marginene mot oss. Det er vel også fem eller seks kamper der vi taper poeng helt i sluttsekundene. Men summa summarum har vi rett og slett ikke vært gode nok, innrømmer Skarpsno.

Kan rykke opp 

Da er situasjonen en annen for kvinnelaget til Haslum. De sikret i helgen retten til å spille kvalifisering om opprykk til eliteserien. Det betyr at de må vinne kvalifiseringsspillet mot de tre lagene fra 1. divisjon, før de må spille en best-av-tre-serie mot det laget fra eliteserien som taper sin kvalifiseringsgruppe.

Haslum Håndball damer vant mot Nordstrand sist helg, og er nå sikret kvalifiseringen til eliteserien.

Haslum Håndball damer vant mot Nordstrand sist helg, og er nå sikret kvalifiseringen til eliteserien. 

Foto: KARL BRAANAAS

Det er med andre ord en lang vei å gå før kvinnene fra Haslum kan kalle seg et eliteserielag.

– Det hadde vært utrolig spennende om de hadde klart å rykke opp. Målet var at de skulle klare kvalifisering, og det har de gjort. Så får vi se hva de klarer der, sier Guldbrandsen.

Knut Guldbrandsen mener likevel at det ikke vil ha for store konsekvenser for klubben om de neste år vil ha to lag i 1. divisjon, og ingen i eliteserien.

– Det er ingen av våre sponsorer som har som vilkår at vi skal spille i eliteserien. Sponsormarkedet i Bærum er veldig krevende, men de fleste samarbeidspartnerne er mest opptatt av nettverk og de verdivalg som klubben gjør. Det er vel så viktig at vi er en klubb med både herre- og damelag, samt en bred breddeklubb, mener Knut Guldbrandsen.

Uten at han vil forskuttere noe, legger han ikke skjul på at de i så fall satser alt på å rykke rett opp igjen.

– Men per nå er det ikke slik at vi kan tilføre noen ekstra ressurser for å gjøre den jobben enklere, sier Guldbrandsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.