Skip to main content

– Det råeste jeg har sett!

Silje Solberg leverte en enorm 2. omgang og ble kåret til VM-finalens beste.
Silje Solberg leverte en enorm 2. omgang og ble kåret til VM-finalens beste.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Tre Bærums-jenter sørget for at Norge er tidenes beste VM-nasjon i håndball. Ekspert mener Silje Solberg leverte blant tidenes råeste målvaktsprestasjoner. 

NORGE-FRANKRIKE 29–22

– Det er forskjellen på lagene, utbrøt Viaplay-kommentatorene Daniel Høglund og Gunnar Pettersen etter at Silje Solberg leverte en av sine mange redninger da Norge tok et nytt VM-gull i håndball.

Norge var i hardt vær i 1. omgang av VM-finalen mot Frankrike og lå på det meste under med seks mål.

Men i 2. omgang snudde det. Mye takket være Silje Solberg, som stengte det norske målet og hadde en redningsprosent på 50, Henny Ella Reistad som scoret fire mål på seks minutter og Sanna Solberg-Isaksen som spilte strålende.

Norge vant 2. omgang 17-6. De tre Bærums-jentene var helt avgjørende da Norge til slutt vant VM-finalen med syv mål og tok det fjerde VM-gullet i historien. 

– Det er ikke annet å si enn at hun legger lista, så henger de andre seg på, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson om Silje Solberg etter kampen. 

Landslagssjefen trakk frem spillernes innstilling i pausen, Silje Solberg i det norske målet og Henny Ella Reistads 2. omgang som avgjørende for at Norge klarte å snu finalen mot Frankrike. 

Reistad ble finalens toppscorer med seks mål. 

Henny Ella Reistad ble finalens toppscorer med seks mål.
Henny Ella Reistad ble finalens toppscorer med seks mål.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Gledestårer

Henny Ella Reistad gråt av glede i intervjuet med Viaplay rett etter kampslutt. VM-gullet var hennes første. 

– Det er helt fantastisk. Vi kom til mesterskapet uten helt å vite hvor vi står, så kom vi til VM-finalen og viste akkurat hvor vi står, sier hun 

Både Solberg-tvillingene og Reistad kunne feire gullet med familien på tribunen.

– De betyr alt. Det er fantastisk at de kom ned hit og at vi fikk gitt dem denne kampen. Det er fantastisk at vi kunne dele dette, smiler Henny Ella Reistad. 

Sanna Solberg-Isaksen.
Sanna Solberg-Isaksen.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

– Det råeste

Også i Viaplays VM-studio ble Silje Solberg trukket frem. 

– Det er det råeste jeg har sett noen gang. Det er en uhørt sterk prestasjon, uten henne vet jeg ikke hvordan dette hadde endt, uttalte Ole Erevik.

– Jeg er blåst av banen og skjønner ikke hvordan det går an å levere en sånn kamp, skrøt tidligere landslagskjempe Gro Hammerseng-Edin.

Silje Solberg ble kåret til Norges beste av Viasplays seere. Etterpå innrømmet hun at hun ikke helt visste hva som skjedde under Norges forvandling. 

– Vi snakket om at vi skulle forsøke å få dem til å skyte mer fra kant og litt lenger bak i banen. Det skjedde og da står jeg bedre, oppsummerte hun. 

Etterpå var Bærums-jenta naturligvis et eneste stort smil.

– Dette betyr enormt mye. Det er lenge siden vi har vunnet VM-gull. Jeg er ekstremt glad og ydmyk, sa Solberg. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.