Skip to main content

Derfor scorer Haslum mest av alle

SCORINGSBRØL: Magnus Søndenå og Haslum kjemper om bronse i serien. Les om gårsdagens kamp mot Elverum på budstikka.no. FOTO: KNUT BJERKE
SCORINGSBRØL: Magnus Søndenå og Haslum kjemper om bronse i serien. Les om gårsdagens kamp mot Elverum på budstikka.no. FOTO: KNUT BJERKE

Håndball. Haslum er topplaget som scorer klart flest av topplagene i eliteserien. Knallhard løping er noe av grunnen.

– Det er ikke godt å si. Vi har mange gode angrepsspillere og mange som er glade i å score mål. Når vi har vært i form, har vi veldig mye å spille på og kommer til mange sjanser. Dessuten er vi veldig kontringsvillige. Der kommer jeg inn i bildet, smiler Magnus Søndenå.

Han har scoret nest flest på Haslum med 97. Anders Røe har 101.

LES OGSÅ: Sluttspurt sikret bronsen

Kapteinen skrev under for tre nye år 

Løper mye

Haslum hadde scoret 617 mål i eliteserien før onsdagens kamp mot Elverum. Serieleder ØIF Arendal hadde 565, Bodø 541 og Elverum 578.

– Vi har tradisjon om å score mye de siste årene. Vi har vært ganske effektive og på vårt beste har vi veldig god kapasitet. Vårt høyeste nivå angrepsmessig er blant de høyeste i ligaen. Samtidig synes jeg vi har variert litt mye, sier trener Tom-Eirik Skarpsno.

Også han røper at Haslum løper mye.

– Vi har fokus på å komme raskest mulig i overtall. Jeg tror ikke det er noen andre lag i serien som har så mye fart.

Samtidig som Haslum scorer mest, er de også topplaget som slipper inn flest. Skarpsno innrømmer at kontringsvilligheten og hurtigheten i angrepene gjør at det også kan bli flere baklengs.

– Både ja og nei. Vi får litt flere angrep mot oss enn de andre siden vi bruker kortere tid i våre angrep. Men vi kunne nok også vært mer kyniske bakover. Laget vi har nå har nok høyere kapasitet angrepsmessig enn defensivt – vi har litt færre defensive enn offensive.

LES OGSÅ: Blodslitet er snart over

Klokketrøbbel for Haslum i ny hall 

Mest fordel av påske

I onsdagens Budstikka innrømmet treneren at kjøret med 13 kamper på drøyt seks uker har tatt på Haslum-guttene.

– Det har vært fryktelig mye, og mye mer enn jeg noen gang har vært med på. Det er nok bare Erlend Mamelund hos oss som har vært med på en sånn hverdag før, sier Magnus Søndenå som mener at han først og fremst har vært sliten i hodet.

Etter onsdagens seriekamp mot Elverum på bortebane, har laget en påskeferie før sluttspillet starter.

– Påskepausen tror jeg kommer oss mer til gode enn andre lag. Jeg tror det vil gi oss formutløsning i sluttspillet, mener Søndenå.

Det er Skarpsno enig i.

– Utgangspunktet vårt er suverent. Jeg tenker at dette gir oss et kjempegrunnlag frem mot sluttspillet.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.