Skip to main content

Brukte julen på å se på Elverum-skyttere

Trond Tjemsland har den noe utakknemlige jobben med å stoppe håndballene. Søndag kan han bli Haslums viktigste spiller i cupfinalen.  

FOTO: KARL BRAANAAS

Haslum-keeper Trond Tjemsland (32) har ikke kastet bort julen med bare å slappe av. Videoopptak av Elverum har vært juleingrediens. 

– Jeg gleder meg til cupfinalen mot Elverum. Det er en stor kamp, med masse tilskuere i Oslo Spektrum, sier Haslum-keeper Trond Tjemsland.

Søndag barker erkerivalene i norsk håndball, Elverum og Haslum, sammen i Oslos storstue. Kampen om kongepokalen er den største enkeltkampen for norske klubblag i løpet av sesongen. 

– Det er alltid litt spesielt å møte Elverum. Det gjør det hele enda større, sier Tjemsland om kampen mot laget fra Hedmarken. Når de to lagene møtes er det full fyr både på tribunen og på banen. Derfor kalles også oppgjøret «El Clásico» i norsk håndball.

Sett video i julen

Haslum-spillerne har hatt noen dager treningsfri i julen. Trond Tjemsland har likevel ikke bare konsentrert seg om gaver og ribbe.

– Jeg har sett en del videoklipp av Elverum-spillerne i julen. Vi har et videoprogram som gjør at vi kan redigere kampene, slik at jeg bare ser deres angrep. Der får jeg mye nyttig informasjon, sier 32-åringen.

Han antyder at 70-80-prosent av redningene kommer som en følge av forhåndsinformasjon han har lært seg av motstanderne. 

– Så må du finne det lille ekstra som gjør at du kan stoppe de ballene der skuddene kommer annerledes, sier han.

– Spesielt når spillerne er slitne, vil de ofte sette skuddene der de oftest skyter, forteller han.

Når håndballene ofte kommer i over 100 kilometer i timen, kan all informasjon være viktig.

– En håndballkeeper er helt sentral i alle kamper. Det går liksom ikke an å gjemme seg bak noen andre. Sånn sett så har du alltid en veldig spesiell posisjon i laget: Du kan alltid avgjøre kampen, sier keepertrener i Haslum, Christian Thue Bjørndal. 

Drømmer om gjentagelse

Han har vunnet cupfinaler tidligere. Senest i 2016 mot akkurat Elverum. Der han selv sørget for noen avgjørende redninger. Søndag er det igjen Elverum som er favoritter.

– Det er klart at Elverum er favoritter, og sier de noe annet er de bare feige. Tabellen lyves ikke. De er Norges beste lag per dags dato, sier Tjemsland om serielederen. Haslum ligger nede på en syvendeplass.

– Vi må bare forsøke å slå nedenifra, og vi har selvfølgelig også gode muligheter til å vinne. Vi har vist det tidligere at vi kan slå hvem som helst, sier Trond Tjemsland.

Som kan bli den viktigste spilleren til Haslum i Oslo Spektrum søndag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.