Skip to main content

Bærum Topphåndball måtte gi tapt for dumpekandidat

Ane Røneid Rustad og Bærum Topphåndball tapte hjemme for Randesund søndag kveld.

Ane Røneid Rustad og Bærum Topphåndball tapte hjemme for Randesund søndag kveld.

Foto: TRINE JØDAL

Bærum Topphåndball gikk på årets tredje strake tap da Randesund ble for sterke i Nadderud Arena.

BÆRUM TOPPHÅNDBALL – RANDESUND 29-34

Bærum Topphåndball gikk på et overraskende femmålstap mot Randesund hjemme i Nadderud Arena søndag ettermiddag.

– Vi starter fantastisk bra de første seks-sju minuttene, så faller vi sammen og gjør masse tekniske feil resten av den første omgangen, og dermed blir vi liggende bakpå, oppsummerer Vegard Saua, som ledet laget alene i Markus Rossaviks karantenefravær.

Midtveis lå Bærum Topphåndball under med seks mål, og til tross for en imponerende opphenting mot slutten av kampen, holdt det ikke helt inn.

– I andre omgang fungerte sju mot seks-spillet vårt godt, og vi fikk orden på forsvarsspillet. Vi tok dem igjen, men så føler jeg vi bommer på de sjansene vi må sette for å vinne denne kampen, og dermed taper vi, fortsetter Saua.

SE SAMMENDRAG AV KAMPEN HER:

Åpnet sterkt

Opprykksjagende Bærum Topphåndball måtte tåle å ha favorittstempelet fra start, ettersom Randesund lå nest sist på tabellen foran søndagens 1. divisjonskamp. Hjemmelagets Janine Borchgrevink Børkeeiet satte da også kampens første mål etter et halvt minutt, og oransjetrøyene brukte ikke lang tid på å opparbeide seg en firemålsledelse.

Randesund hevet seg derimot etter den svake åpningen. Etter elleve minutter var lagene like langt, og like etter var de grønnkledde gjestene i føringen.

Det tvang frem en timeout fra Vegard Saua. Den korte praten betalte seg umiddelbart i form av en Siri Hansson-suser og en utligning til 9-9 signert Thea Andresen, og deretter nok et Hansson-mål.

Lå under med seks

Hjemmelaget klarte riktignok ikke å holde trykket oppe, og sørlendingene snudde kampen igjen. Fem minutter før hvilen ledet de med fem, og da pausesignalet gikk samtidig som My Lervold sendte et straffekast rett på Randesunds målvakt, sto det 18-12 til bortelaget.

Andre omgang startet på akkurat samme måte som den første, for Janine Borchgrevink Børkeeiet scoret for hjemmelaget nærmest direkte fra start.

– Vi spiller oss opp igjen utover i andre omgang, sier hun. 

– Etter pause har vi færre tekniske feil, og vi viser at vi vil være med i kampen igjen, sier Borchgrevink Børkeeiet, som nylig returnerte til parketten etter et langt skadeavbrekk.

Røk på slutten

Midtveis i andre omgang sørget Cornelia Lyngby for at vertene bare hadde fire mål opp. Målet inspirerte lagvenninnene, og like etter løp My Lervold løp inn to kjappe mål fra sin venstrekant, slik at bærumsjentene bare lå ett mål bak.

Sju minutter før full tid kom utligningen. Siri Hansson smalt inn 27-27, men gleden var kortvarig. 

Randesund svarte med tre mål på rappen, og da klarte aldri Bærum Topphåndball å svare igjen.

– Vi kommer som sagt til sjanser mot slutten, men det er irriterende at vi ikke setter dem, sier Saua, som ikke tror spillerne hans undervurderte de antatt svakere motstanderne.

– Nei. Vi vet at det er mange tøffe kamper og en jevn serie, sier han.

Henger med i toppen

Til tross for søndagens tap beholder bæringene tredjeplassen i kvinnenes 1. divisjon, og de har fortsatt en grei luke ned til lagene som befinner seg utenfor plassene som gir kvalifiseringsspill til eliteserien. Randesund ligger nå tredje sist.

– Det føles bittert, og det er surt at det ender med tap. Vi står med tre tap på rad, og det er klart vi føler på det, sier Borchgrevink Børkeeiet, som ble lagets toppscorer med sine åtte mål.

– Selv om vi taper til slutt, tar vi med oss at vi klarer å hente inn Randesund. Nå må vi luke vekk tekniske feil, og den jobben begynner på trening, fortsetter hun.

Bærum Topphåndballs neste kamp går borte mot Grane Arendal førstkommende lørdag.

KAMPFAKTA

Bærum Topphåndball 29 (12)

Randesund 34 (18)

Håndball, 1. divisjon kvinner

Bærum Topphåndball: Thea Granlund, Martina Jurisic – Ane Røneid Rustad 3, Siri Hansson 6, Kathinka Garmann Løvstad 2, Marte Sirén Figenschou, Cornelia Lyngby 1, Synne Sundli Eek, Anette Sundal 1, Elise Ustgård Langås 3, Elsa Maria Åsberg, Magdalena Mitrovic, Thea Andresen 1, Ingrid Kristine Syversen, Janine Borchgrevink Børkeeiet 8, My Lervold 4.

Toppscorer Randesund: Ingvild Bersås Westersjø 10 mål.

Utvisninger: Bærum Topphåndball 3x2 min, Randesund 2x2 min.

Dommere: Fredrik Andresen og Jørgen-Andre Wold.

Tilskuere: 0 i Nadderud Arena.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.