Ektepar med nytt konsept for å lage liv i marka

TURMÅL: – Gupu skal være et sted hvor friluftsliv, helse, musikk og mat går hånd i hånd. Vi prøver å få andre bein å stå på i tillegg til driften av kafeen, sier Anette Haave Åsheim. Hun forteller at antall arrangementer har vokst sakte, men sikkert siden de overtok driften for to år siden.

TURMÅL: – Gupu skal være et sted hvor friluftsliv, helse, musikk og mat går hånd i hånd. Vi prøver å få andre bein å stå på i tillegg til driften av kafeen, sier Anette Haave Åsheim. Hun forteller at antall arrangementer har vokst sakte, men sikkert siden de overtok driften for to år siden. Foto:

Gupu-ekteparet realiserer drømmen om å arrangere konserter på gården i 2018.

DEL

Det har gått slag i slag siden Anette Haave Åsheim og Casey Gilbertson tok over driften av Gupu gård i Vestmarka i 2015. Til tross for den populære sjokoladekaken, er det sårbart å lene seg på helgeservering alene.

I 2018 utvides programmet på markastuen ytterligere; med barselyoga og intimkonserter.

– Målet er å skape en månedlig arena. Med musikk innen flere genrer og tilpasset alle aldre, samt barnekonserter og barneteater. Det trengs. Alle barnearrangementene hittil har vært veldig populære, sier Haave Åsheim.

LES OGSÅ: Restaurerte gammel markastue

Lokale artister

Lydutstyr for 22.000 kroner er allerede kjøpt inn takket være tilskuddsmidler fra Bærum kommune. I løpet av de kommende ukene skal hun søke om mer midler fra kommunen og Kulturrådet. Hvor mye de får vil bestemme omfanget av kulturprogrammet.

– Vi vil bruke lokale artister så langt det lar seg gjøre, og det er viktig at disse får betalt. Derfor må vi se hvor mye vi har før vi går ut med programmet, sier Haave Åsheim.

Hun regner med at det vil være klart i løpet av våren, og lover matservering i stil med kulturinnslagene.

LES OGSÅ: Nytt vertskap åpnet dørene på Solli gård

Nye tradisjoner

I tillegg til intime konsertkvelder, utvides også yogatilbudet på gården. Haave Åsheim er sertifisert yogalærer, og skal holde fire ukentlige yogakurs med oppstart i januar. Etter påske kommer et tilbud for vordende mødre.

– Jeg skal ta barselyogautdanning på nyåret. De neste månedene vil mye komme på plass, for jeg har egentlig bare rukket å komme tilbake til Norge, få barn og starte Gupu, sier hun lattermildt.

LES OGSÅ: Flere vil sove i marka

Hun har flere år med studier innen komposisjon og filmmusikk i USA bak seg. Det var der hun traff ektemann og samarbeidspartner Casey Gilbertson. Deres felles interesse for kultur og naturlig mat har dannet grunnlaget for arenaen paret ønsker å skape i Vestmarka. Fjoråret bød på alt fra påskeeggjakt til suppeservering og yoga, i tillegg til kafédrift i helgene. Det hele ble avsluttet med grøtfest for de minste og pinnekjøttservering for de voksne.

– Vi serverte på fat og hadde dekket opp langbord for at folk skulle bli kjent, sier Haave Åsheim som allerede har åpnet opp for reservering av årets pinnekjøttarrangement.

– Det er flere som ønsker å sikre seg plass for å skape en ny tradisjon. Gupu skal være et sted hvor friluftsliv, helse, musikk og mat går hånd i hånd.

YOGA: Anette Haave Åsheim underviser selv i yoga på Gupu gård. I år skal hun ta utdanning i barselyoga som skal tilbys over påske.

YOGA: Anette Haave Åsheim underviser selv i yoga på Gupu gård. I år skal hun ta utdanning i barselyoga som skal tilbys over påske. Foto:

Artikkeltags