Haslum HK-Nøtterøy 32-31 (29-29)(16-13) etter ekstraomganger

– Det er helt sykt. Det er en uvirkelig følelse, egentlig. Det føles ekstremt godt å stå igjen med seieren etter en sånn kamp, sier Tobias Grøndahl like etter kampslutt.

For da Nøtterøy ble avblåst for offensiv feil med ti sekunder igjen av kampen, tok 2001-modellen Grøndahl ansvar.

Sekundet før kampen var over skjøt han inn vinnermålet og gjorde at Haslum tok første stikk i kvalifiseringen mot laget fra Vestfold.

– All honnør til Nøtterøy for en ekstremt bra kamp. De ga oss ingenting gratis, og jeg er ikke overrasket over at denne kampen gikk til ekstraomganger sånn som den utviklet seg. Det er dog latterlig deilig å stå igjen som vinnere nå, fortsetter 18-åringen.

Trener Sten Stockfleth var meget lettet, men fattet, etter kampen.

– Det er en enorm lettelse, men det sier alt om at dette ikke er over enda, sier Stockfleth.

Et nervepirrende oppgjør gikk til ekstraomganger da det sto 29-29 etter den ordinære spilletiden. Ekstraomgangene gikk Haslum seirende ut av.

Vertene sikret seg med seieren et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret på onsdag. Om Nøtterøy vinner den kampen, må det spilles en tredje og avgjørende kamp. Den vil eventuelt bli spilt i Nadderud Arena søndag 31. mars. Hvis Haslum vinner, er de sikret eliteseriespill i 2019/20-sesongen også.

Det er første gang i klubbens 20 år lange levetid at Haslum HK må ut i kvalifisering. Laget har slitt hele sesongen og endte på en skuffende tiendeplass i serien.

Slipper inn folk gratis til klubbhistoriens viktigste kamp

Omgang preget av utvisninger

Tilskuerne i Nadderud Arena var vitne til en jevn start på oppgjøret. Haslum gikk opp til 6-4 på straffe ved Anders Røe i undertall, men få minutter senere var det Nøtterøy som var i føringen med 10-8.

Slutten av omgangen bar preg av flere Nøtterøy-utvisninger. Vestfold-laget fikk fire to-minuttere i løpet av drøye seks minutter, noe vertene utnyttet.

Stian Brevik sendte hjemmelaget foran med sifrene 13-11 med fem minutter igjen av omgangen.

Trond Tjemsland i Haslum-buret fikk lite hjelp av forsvaret i starten av kampen, men både han og resten laget spilte seg opp mot slutten av den første omgangen.

Til pause sto det 16-13 i favør de røde fra Bærum.

Haslum skrev tidenes største avtale

Ga bort ledelsen

Som i den første omgangen fulgte lagene hverandre tett i åpningen av den andre omgangen.

Haslum hadde store problemer med å dekke opp Nøtterøys strekspiller Jørgen Vasvik, og i kombinasjon med dårlig uttelling for Haslum ble hjemmelagets ledelse spist opp av Nøtterøy.

Idet omgangen var halvspilt utlignet bortelaget til 20-20. Deretter dro Jostein Epland seg på en to-minutter, og Haslum var bak med to mål etter et 6-0-run til Nøtterøy. Det var liten tvil om at vertene ble frusterte, men Felix Lunde gjorde slutt på nesten ti målløse minutter med en scoring fra dypt i banen.

Lunde enorm mot slutten - men bommet

Nevnte Lunde tok virkelig ansvar i angrep, og unggutten holdt nesten på egenhånd Haslum inne i kampen med fem scoringer på like mange forsøk. Det tok dog lang tid før lagene var like langt igjen, for Tjemsland i Haslum-målet måtte se de fleste ballene suse i nettet bak seg.

Nøtterøy tok timeout da de ledet 28-27 med snaue fire minutter igjen.

De siste minuttene ble nervepirrende, men da nevnte Tjemsland reddet med 11 sekunder igjen på stillingen 29-29, hadde Haslum matchball.

Glohete Lunde tok det siste skuddet, men satte den midt på keeper, og det var klart for ekstraomganger i Nadderud Arena.

Den første ekstraomgangen endte med kun ett mål til hvert av lagene, og det var derfor likt før de siste fem minuttene skulle spilles.

Stin Brevik hadde en enorm mulighet til å sende Haslum i føringen med ett minutt igjen å spille, men skuddet traff begge stolpene før det gikk ut på banen.

Det var dog uansett Haslum som kunne juble da Tobias Grøndahl sendte hjemmesupporterne til himmels med scoring i siste sekund.

KAMPFAKTA

HASLUM 32 (16)

NØTTERØY 31 (13)

Håndball, kvalifisering, menn

Haslum: Trond Tjemsland, Daniel Fallahinejad - Felix Lunde 5, Anders Røe 8, Viktor Glatthard, Vegard Tennfjord 4, Jostein Epland 1, Nikolai Tveter Strickland, Dominic Grimstad 2, Thomas Kristensen 1, Tobias Grøndahl 6, Stian André Brevik 5, Runar Helland Åmot, Stian Grimsrud, Jon Reistad

Toppscorer Nøtterøy:Richard Lindström, 9 mål.

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen

Utvisninger: Haslum 3x2 min, Nøtterøy 4x2 min

Tilskuere: 1.270 i Nadderud Arena