I pluss for Grini-spill

ENGASJEMENT: Dramaet om livet i fangeleiren Grini var det mange som ville se i år. I denne sekvensen av stykket simulerer karakteren Bente (Turid Rivertz Vatne) at hun er syk, fordi hun er redd for et avhør hun tror hun ikke vil klare, og vil slippe unna det.

ENGASJEMENT: Dramaet om livet i fangeleiren Grini var det mange som ville se i år. I denne sekvensen av stykket simulerer karakteren Bente (Turid Rivertz Vatne) at hun er syk, fordi hun er redd for et avhør hun tror hun ikke vil klare, og vil slippe unna det. Foto:

Det ble overskudd for «De tause heltene», uteteateret om livet i Grini fangeleir. Neste år planlegges spill om Sandvika-historie.

DEL

– Vi endte på ca. 1.250 betalende publikummere, og vi er fornøyde med det, sier Bjørn Larsåsen, produsent av «De tause heltene». Søndag var den tiende og siste forestillingen i den andre sesongen ferdigspilt. Larsåsen forteller at det var et par dager den første uken med litt lite besøk, men så tok det seg opp.

– Tallene er ikke helt klare ennå, men jeg vet at det ikke blir underskudd. Det ser ut til at vi ender med et overskudd på oppunder 30.000 kroner, sier han.

LES OGSÅ: Helter med sterk stemme

Billettsalg på 400.000

Produsenten og lederen av BærumsSpillene opplyser at billettinntektene endte på i underkant av 400.000 kroner. I tillegg fikk spillet støtte på til sammen nær 360.000 kroner fra Bærum kommune, Fritt Ord og kulturdepartementet. Totalt 760.000 kroner.

– Utgiftene regner vi med vil beløpe seg til rundt 730.000 kroner, sier Larsåsen. Uteteateret som tidligere het Bærums Verk-spillet har før slitt med dårlig vær.

– Men nå har vi vært heldige i to år på rad. Det var bare en kveld med regn i år, sier han.

LES OGSÅ: Se hva politikerne fant i denne boken

Må ha tilskudd

– Er dere avhengige av tilskudd?

– Vi må ha tilskudd, ellers må vi kjøre ned i et helt annet format. Dessuten – i vår formålsparagraf står det at vi skal sette opp historiske spill fra bygda, og det koster å lage nye manus, sier han.

Markedet er mettet

– BærumsSpillene har spilt «De tause heltene» i to år på Grini, gjør dere det også neste år?

– Vi har ikke planer om en runde til på Grini. Markedet er nok litt mettet nå publikumsmessig, og vi kan ikke ta den økonomiske risikoen det innebærer, sier Larsåsen.

Men spill vil de gjerne sette opp.

– Neste år tenker vi å lage noe knyttet til Sandvikas historie. Jeg har pratet med både vår manusforfatter Axel Hellstenius og musikalsk ansvarlig Kari Stokke om det. Og det er avtalt et møte med historielaget for å få bistand til å plukke ut noen spennende historier fra Sandvika. Vi er også i dialog med kulturetaten, men det er mye formalia som skal på plass, så vi har ikke god tid.

– Hvor skal spillet settes opp?

– Spillesteder kan være Byscenen, nye Kadettangen eller Bakgården, sier Larsåsen.


Artikkeltags