Er det sammenheng mellom prestisjeprosjektene i eldreomsorgen og realitetene? Tåler Bærum all utbyggingen? Og hva med skoler og barnehager - hvor store skal de være?

Les også

Budstikkas valgpodkast –hør alle episodene om partiene

Det er noen av spørsmålene toppkandidatene til de ti partiene som sitter i dagens kommunestyre måtte svare på når de møttes for å diskutere eldreomsorg, oppvekst og vekst, vern og utbygging.

– Tre partier diskuterer hvert tema, før de andre får 30 sekunder til å holde appeller. Så rulleres debattantene til neste tema, forteller debattleder Truls Fenre.

Alle får holde appeller

Torbjørn Espelien fra Fremskrittspartiet har ledet utvalget for bistand og omsorg i åtte år og møter Dina Knudsen i SV, Senterpartiets nye toppkandidat, Christian Smedshaug og Kjell Ole Heggland i Pensjonistpartiet møttes til debatt om eldreomsorg.

Deretter samlet Nikki Schei i Miljøpartiet De Grønne, Mathilde Lømo i Rødt og Elisabeth Aukrust i Kristelig Folkeparti seg rundt bordet for å diskutere oppvekst.

Til slutt var det utbygging og vekst eller vern som sto på agendaen. Den debatten tok ordfører Lisbeth Hammer Krog i Høyre, Thilde Marie Børsum i Arbeiderpartiet og Eirik Bøe i Venstre.

Åpent for publikum

Fredagens debatt var en del av byfesten i Sandvika og ble arrangert av Budstikka i samarbeid med Kunnskapssenteret.

Les også

Hvor går grensen for Ap?

Arrangerer flere debatter

Frem mot valget arrangerer Budstikka flere debatter. Tirsdag 29. august kl. 19.00 skal det handle om utviklingen på Fornebu. Torsdag 31.8 kl. 9.30 blir det en fylkesdebatt om inntaksordning, gratis skolemat og kollektivtransport. Onsdag 6. september kl. 08.30 blir det en debatt om Oslofjorden, fra Re gründerhus i Asker. Alle valgdebattene blir sendt på Budstikka.no.

Lurer du på hva du skal stemme?

Budstikka har samlet artikler om alle partier, intervjuer med hovedkandidatene og alt innhold på egne sider. Her finner du alt om Asker og her er alt om Bærum. Vi har også en velgerhjelp der du kan finne ut hvem du er mest enig med.

Ønsker du å lytte til oppsummeringer om partiene, bør du sjekke ut 20 spesialepisoder av nyhetspodkasten «Forstått?». Dag Otter Johansen og programleder Ingvild K. Vederhus oppsummerer partiene og snakker om valgløfter, interne stridigheter og hva partiene faktisk har fått til i perioden som har gått. Du finner også live-opptak fra Askerdebatten, delt i tre podkastepisoder.

Alle episodene finner du der du lytter til podkast, på Spotify og Apple Podcasts.