Forestillingen hadde en humoristisk vinkling iblandet alt fra «utadæsjælopplevelse» av Ravi, til «Voi Voi», og selvfølgelig klassikere som «Edelweiss» og «Do re mi» fra selve musikalen. Salen var stappfull av begeistrede foreldre, besteforeldre og søsken.

Øver mye

Nora Sætevik Garborg (10) og Mads Moen (6) synes det var gøy å stå på scenen med korets egen Sound of Music.

Mads har kun vært med dette skoleåret, men har allerede planer om å være med i et par år til. For å lære sanger utenat er det bare en oppskrift som gjelder, mener han:

– Vi øver og øver til vi kan sangene godt, sier seksåringen.

LES OGSÅ: – Jeg vet ikke om noen som jobber så billig

Nye sanger

Det er ingen tvil om at det er populært å være med i Grav skolekor. Nora Sætevik Garborg (10) har vært med i fire år og forteller at nesten alle jentene i klassen er med.

– Jeg synes det er så gøy å lære sanger jeg ikke har hørt før, sier Nora.

Hun og lillesøster Karoline er barnebarn av den anerkjente barytonsangeren Noralf Garborg (1931-1994). For søstrene er det derfor ekstra stas å være med i kor.

– Jentene synger dagen lang hjemme også, forteller mamma Kristin Sætevik.

Nora forteller at dirigenten går grundig gjennom sangene ord for ord, før de lærer melodien.

LES OGSÅ: «Bestefar»-kongen gjør alt for Harald 

– Får til mye

– Det er så gøy å se hva man kan få til med barn, for det er mye. Barn har ingen idé om at noe er vanskelig å få til, de bare lærer seg det, sier dirigent Wenche Losnegård.

Hun har musikkutdannelse med sang som hovedinstrument og har innført både julekonsert og vårkonsert siden hun tok over for to år siden. I fjor satte koret opp Mary Poppins.

LES OGSÅ: – Har både miljø og kompetanse

Liker å vise

– Det betyr mye å kunne lære seg å synge, puste og bruke kroppen på den måten – og samtidig skape noe i fellesskap. Barna har stor glede av å vise frem det de jobber med, sier dirigenten.

Musikalen The Sound of Music er skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein. Filmversjonen med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollene fikk fem Oscar.

Ifølge Wikipedia er Sound of Music den tredje mest innbringende film i USAs filmhistorie, bare slått av Tatt av vinden og Star Wars.