Grav-rektor blir seksjonsleder – erstattes av Høvik skoles rektor

NY JOBB: Grav-rektor May Gautier Gjerdsbakk blir seksjonsleder i Bærum kommune.

NY JOBB: Grav-rektor May Gautier Gjerdsbakk blir seksjonsleder i Bærum kommune. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med 36 års erfaring fra Bærumsskolen tar Grav-rektor May Gautier Gjerdsbakk nå fatt på nye utfordringer.

DEL

1. april i år går Gjerdsbakk (58) over til en ny stilling som seksjonsleder for skole i Bærum kommune. Rektoren, som de siste to årene blant annet har jobbet med skolens iPad-prosjekt, synes det er litt trist å forlate «en skole for fulle seil».

– Jeg har jobbet som lærer og leder i Bærumsskolen siden 1980. Nå lå muligheten åpen til å jobbe på et annet nivå og bruke det jeg har lært gjennom alle disse årene, sier Gjerdsbakk.

Hun vil nå få hovedansvar for oppfølging av en tredjedel av skolene i Bærum.

– Jeg vil fungere som nærmeste leder for 15 rektorer i barneskolene i Bærum Øst, og får ansvar for utviklingsområder knyttet til elevenes skolehverdag, sier Gjerdsbakk.

LES OGSÅ: Kommunen klarer ikke å få iPader klare – ti skoler må vente

Ny rektor på plass

I sin skolekarriere har hun rukket å jobbe ved Gommerud, Evje, Jar, Eiksmarka, Jong og Grav skoler.

– Selv om jeg har en solid fortid som lærer og leder i Bærumsskolen, er det viktigste ikke det man har gjort, men det man skal gjøre, sier Gjerdsbakk.

LES OGSÅ: Rektor gikk ut og strødde for elevene

Det er rektor ved Høvik skole, Christian Håve, som overtar lederjobben på Grav. Håve har jobbet 19 år på Høvik, 8 av dem som rektor.

– For å sikre kontinuitet og fremdrift fra første dag, og på bakgrunn av skolens omfattende satsing innen digital skolehverdag, har skolesjef Siv Herikstad benyttet muligheten til å utfordre en erfaren rektor til å videreføre lederjobben på Grav skole. Dette er en spennende utfordring som jeg er klar for å gå inn i. Samtidig har jeg fortsatt et stort engasjement for Høvik skole, og det er vemodig ikke lenger å skulle være en del av en fantastisk Høvik-kultur, skriver Håve selv på Høvik skoles nettside.

Han starter i jobben på Grav skole 1. juni.

Ny rektor på Høvik er ikke bestemt.

Artikkeltags