Her blir Ali historisk – mens kommunen betalte bot for manglende oppmøte

VANT: Ali Abdulrahman Ali scoret i finalen da Kirkegårdsveien Bofellesskap (KIBO) arrangerte fotballcup på Gommerudbanen fredag.

VANT: Ali Abdulrahman Ali scoret i finalen da Kirkegårdsveien Bofellesskap (KIBO) arrangerte fotballcup på Gommerudbanen fredag. Foto:

Det ble både pokal og penger i potten da bofellesskap innen psykisk helse og rus arrangerte fotballturnering fredag.

DEL

I tre år har beboere og ansatte på Kirkegårdsveien Bofellesskap (KIBO), et bofellesskap innen psykisk helse, hatt eget fotballag. To ganger i uken trener de i Rykkinnhallen og fredag ble det arrangert fotballcup på Gommerudbanen i Bærum.

– Vi landet fjellstøtt. Dette var utrolig gøy, sier Richard Bjørnådal, fagutvikler i Kirkegårdsveien bofellesskap og primus motor bak fotballsatsingen.

– Det var gutta selv som sa at fotball og ballspill er det som gir mening for dem. Da kjøpte vi drakter og begynte å trene. I dag så vi resultatet av det: To KIBO-lag spilte i finalen.

Ideen bak satsingen er at fysisk aktivitet og sosialt fellesskap bedrer den psykiske helsen.

PRIMUS MOTOR: Fagutvikler Richard Bjørnådal voktet buret under historiens første KIBO-cup.

PRIMUS MOTOR: Fagutvikler Richard Bjørnådal voktet buret under historiens første KIBO-cup. Foto:

– Samhandlingen på fotballbanen – det å samarbeide og spille på lag – er noe alle kan ta med seg utenfor banen. Man vinner hverken fotballkamper eller andre kamper i livet uten andre mennesker. Mange av gutta på laget omgikk knapt hverandre før de begynte å trene sammen. Nå er de lagkamerater og kompiser, sier Bjørnådal.

LEST DENNE? Petter «Uteligger» møter foreldre til narkomane barn 

Kommunen klarte ikke stille lag

Foruten ansatte og beboere fra bofellesskapet skulle også administrasjonen i Bærum kommune og lokalpolitikere stille med eget lag. Til tross for at kommunen teller over 14.000 ansatte klarte de ikke å stable et lag på bena.

En kunne nesten tro kommunalsjef Kristin Nilsen, som på forhånd var utpekt som lagkaptein, gjorde det med viten og vilje: Da det kom for dagen at administrasjonen ikke hadde et fulltallig lag, la Nilsen 7.000 kroner på bordet i gebyr for å ikke ha møtt opp - etter sigende 4.000 kroner mer enn gebyrsatsen fastsatt av Norges Fotballforbund (NFF).

– Vi er veldig glad for tilskuddet, som vi skal vi bruke til å arrangere en tilsvarende, men større fotballcup neste år. Da håper jeg administrasjonen mønstrer et slagkraftig lag - det trenger de hvis de skal slå oss! fastslår Bjørnådal.

LES OGSÅ: Fri fra angsten – takker hjelperne 

Historisk fotballturnering på Gommerudbanen fredag

Artikkeltags