– De fleste land har såkalte «pay and play»-baner, så dette er et helt legitimt opplegg, sier Lars Havrevold som i tillegg er daglig leder i Lommedalen GK og leder i Foreningen for Norske Golfbaner.

– Vi vurderer nå en lignende modell på Nordhaug GK i rekruteringsøyemed, hvor spillere skal få muligheten til å spille på banen, men da i følge med en som har medlemskap og sertifikat i orden, sier Havrevold.

Gjennom et medlemskap i en norsk klubb, har spillerne en forsikringsavtale på plass når de spiller golf. Havrevold forteller at dette kan løses ved at klubbene som benytter seg av «pay and play» kan tenge egne avtaler.

– Ikke normen

Han frykter ikke at modellen skal bli normen på norske golfbaner, og mener at initiativet til Holtsmark i utgangspunktet er positivt.

Han tror ikke at Holtsmark vil «stjele» kunder fra nærliggende baner.

– Vi ser at golfen må endre seg, og finne flere veier inn til sporten. Det blir spennende å se hvordan dette slår ut, sier Havrevold som forteller at situasjonen har blitt diskutert i foreningen, uten at noen konklusjon er fattet.

Tror klubber frykter tiltaket

På Holtsmark tror de tiltaket vil ha en svært positiv effekt på rekrutteringen, men er likevel spent på responsen fra andre klubber.

– Flere klubber er nok redde for at de nå skal miste medlemmer, men det er en ubegrunnet frykt. Vi tror heller at det blir motsatt. Om man får muligheten til å spille et par ganger hos oss, så er det mulig at spillerne får gnisten tilbake og returnerer til hjemklubben, forteller daglig leder ved Holtsmark GK, Per Gullberg.