I fjor greide ikke Knud Andreas Krokeide (19) cutten i NM. Målet i år var derfor å være blant de 48 beste etter to dager og dermed få være med de siste dagene.

Målet ble nådd med god margin, og utover helgen ble målsettingen kraftig oppjustert.

– Etter hvert ble målet å vinne, men det holdt ikke helt, sier den unge golferen fra Asker Golfklubb.

LES OGSÅ: – Målbandt og trollbandt konkurrentene

Krokeide endte til slutt på en sterk sølvplass, ni slag under par. Det var helt likt med Vetle Marøy fra Bergen Golfklubb. Det var lite å gjøre med Aksel K. Olsen fra Stavanger Golfklubb, som vant gullet med 276 slag, 16 under par.

Dårlig første dag, best på dag to

Krokeide fikk første runde på 76 slag, ni mer enn lederen Olsen. Han lå langt nede på resultatlisten, men på dag to satt ting langt bedre. Da gikk den unge golfspilleren fra Asker runden på 66 slag, best av alle.

Han hang også godt med på tredje dag, og lå etter runden fem slag bak Olsen. På søndag hang han ikke helt med i svingene og endte fire slag bak Marøy og to slag bak Olsen. Det holdt likevel til en delt andreplass.

– For min del gikk det over all forventning. Spillet satt veldig bra og jeg puttet utrolig bra, forteller en strålende fornøyd Krokeide.

LES OGSÅ: Tok Norge til toppen

Han har fått smaken på medaljer nå, og neste år håper han at gullet kan være innen rekkevidde.

– Ja, det må jo være målet. Jeg vil i alle fall ta medalje neste år også, sier han.

Tre gode uker

19-åringen har denne sommeren virkelig vist hva som bor i ham. I midten av juli var han med på det norske laget som tok bronse i lag-EMs andre nivå, og dermed sikret opprykk.

– Det var imponerende spill. Han var en stor bidragsyter til at vi faktisk vant kvaliken. Han er en god spiller som landslaget kommer til å få god bruk for også i fremtiden, sa landslagssjef Jonas Lilja etter EM.

LES OGSÅ: Vil redde golfsporten med fotballer

Én uke senere fulgte han opp med storspill da Asker rykket opp fra andre nivå i lag-NM.

– En av motstanderne sa at han på mange måter følte seg som en tilskuer. Krokeide drev tidvis med en annen idrett enn de andre, fortalte Ketil Heggem, leder for junior- og elite i Asker Golfklubb, etter NM-seieren i 1. divisjon.

– Sommeren har vært veldig bra og helt klart over det jeg forventet. Det er en god følelse å ta med seg når jeg drar tilbake til USA nå, sier Krokeide etter det individuelle NM-sølvet.

Om litt under to uker reiser golftalentet tilbake til Lake Charles, Louisiana, hvor han spiller college-golf ved McNeese State University.

Asker Golfklubbs Mathias Bunæs, som også spiller college-golf i USA, ble nummer 16 i helgens NM. Askers tredjemann i mesterskapet, Fredrik Rollve, greide ikke cutten.

LES OGSÅ: – På tide at norsk golf endrer seg

Delt fjerdeplass for Bærum

På kvinnesiden endte Guro Kristin Rambjør og Annette Lucia Lyche fra Bærum Golfklubb på delt fjerdeplass.

Marthe Wold fra Stavanger Golfklubb vant, mens Renate Hjelle Grimstad Fra Bergen Golfklubb og Mariell Bruun fra Larvik Golfklubb henholdsvis ble nummer to og nummer tre.

Rambjør og Lucia delte fjerdeplassen med Camilla Vik fra Oslo Golfklubb.