Skip to main content

Golfklubb får penger til putting

DROPPER DRAMMEN: På bildet gjennomfører hovedtrener og sportslig leder i Asker golfklubb, Eivind Jordell (f.v.), Celine Sanne, Marie Oulie, Casper Andersen, Amalie Robsahm, Madelaine Robsahm, Mathias Lundstrøm og Cecilie Heggem trening i Drammen. Etter denne sesongen er blir det slutt på reisingen fordi Asker golfklubb anlegger puttinggreen på sine eget anlegg.

Nytt tilbud på Asker golfklubb skal komme alle til gode.

I forbindelse med etablering av treningssenter og utbygging av klubbhuset til Asker golfklubb, har det vært et sterkt ønske om å få anlagt en innendørs puttinggreen av kunstgress – hovedsakelig for bruk til juniortrening.

– Vi har seks grupper med barn fra 5 til 19 år som nå skal få tilbud om organisert innendørstrening med instruksjon på vinteren. I en sesongbasert idrett som golf har vi sett både behov for og kraftig etterspørsel etter et slikt tilbud, sier daglig leder Matthias Gullberg i Asker golfklubb.

LES OGSÅ: Golfballene smalt i hus og hage. Nå blir naboene sikret med gjerde

I dag må juniorene reise til Drammen for å få denne type trening utenom utendørssesongen.

– Det er en tungvint løsning med mye reising for våre grupper. Det blir fint å slippe denne reisingen, sier Gullberg.

Klar i november

Det er penger fra Askerfondet, et samarbeid mellom Budstikka og Hafslund, som nå gjør det mulig å realisere den 21 kvadratmeter store puttinggreenen. Under siste tildeling fra fondet ble golfklubben tilgodesett med 15.000 kroner for å komme i havn med prosjektet.

– Vi er i ferd med å bygge ut klubbhuset nå, og selve bygget er ferdig til sesongstart i mai. Interiøret er ferdig i august, mens puttinggreen skal være klar til bruk i november, forklarer Gullberg.

LES OGSÅ: Politiker-nei til å bygge boliger på golfbanene

Puttinggreen skal anlegges i underetasjen på klubbhuset.

– Greenen kommer til å være åpen for alle. Dette gjelder også dem som ikke er i organisert trening eller er medlemmer i Asker golfklubb, påpeker han.

Verdifullt med fri bruk

– Golf er en idrett for nær sagt alle aldersgrupper, i Asker Golfklubb helt ned til 6-åringene. Det følger klubben bra opp når de etablerer en innendørs puttinggreen til juniortrening, sier juryleder Kjell Stamgård i Askerfondet.

– Juryen merket seg at greenen også kan brukes av unge golfere utenom klubben. Det gjør tiltaket enda mer verdifullt, supplerer Stamgård.

FIKK PENGER FRA ASKERFONDET: Her skal femåringene få smaken på villmarksliv

Les flere artikler