Skip to main content

– Folk står til det blir mørkt, og så litt til

På Ballerud golf er golferne på plass igjen. Selv om mattene er lagt ut på driving rangen, må de vente i en uke før selve golfbanen åpner.

På Ballerud golf er golferne på plass igjen. Selv om mattene er lagt ut på driving rangen, må de vente i en uke før selve golfbanen åpner.

Foto: KARL BRAANAAS

Klubbene spår nytt rekordår på golfbanene i Asker og Bærum. På Ballerud står folk i kø for å slå inn årets golfsesong i påskesolen. 

Badet i påskesol står ivrige golfere på rekke og rad. I matchende uniform og med spredte trefflyder, har de entret driving rangen på Ballerud golfbane ved Høvik. 

Enda må de vente i en uke før selve golfbanen åpner, men klubbens driving range har vært åpen i en uke, og de besøkende strømmer til. 

– Det er enda bedre tall i år enn i fjor, noe som er bemerkelsesverdig. Vi har gått opp hvert eneste år siden pandemien, og det ser ikke ut til å stanse i år, konstaterer Thomas Faale, daglig leder i Ballerud golfklubb. 

Golfkø

Han har vært på anlegget hver dag siden åpningen, og lagt merke til folkestrømmen. På det meste var det ikke en eneste ledig plass blant de 70 mattene ved utslagsbanen. 

– Lørdag var det kø med folk som ventet på å få plass, sier Faale. 

Klubben har ikke fått besøkstallene for åpningsuken ennå. Tirsdag fjernet de åpningstidene for treningsbanen. 

– Nå spiller folk til det blir mørkt, og så litt til. De ivrigste blir her til etter det er mørkt, forteller den daglige lederen.

Snø på banen

Hos Bærum golfklubb i Lommedalen har pandemien ført til to år med rekordpågang. Men både nye og gamle golfere må smøre seg med tålmodighet noen uker til før de kan svinge kølla i Lommedalen.

– Vi har fremdeles litt snø og tele på banen. Det er banesjefen som bestemmer, men jeg holder en knapp på 6. mai – kanskje tidligere. Men jeg kan ikke love noe, sier daglig leder Bente Rosenberg.

Rundt 500 personer fullførte nybegynnerkurs i 2021, ifølge Rosenberg er det omtrent tre ganger så mange som sammenlignet med før korona.

– Vi hadde venteliste på medlemskap fra juni og ut året i fjor, sier daglig leder som forventer like stor aktivitet i år.

– Om ikke litt mer. Det ser vi av treningsgruppene våre.

Nå har de montert nye og høyere nett rundt driving rangen.

– Vi ser at de nye unge spillerne ikke har helt kontroll, så vi må sikre bedre. Da har vi samtidig økt kapasiteten på treningsområdene våre, sier Rosenberg.

Venteliste

Etter ti sammenhengende år med fallende aktivitet, sørget pandemien for et oppsving for norsk golfsport. Ved utgangen av 2021 hadde norske golfklubber til sammen nærmere 126.000 registrerte medlemskap – det høyeste tallet noensinne. Det er spesielt yngre målgrupper som viser økende interesse, ifølge tallene fra Norges Golfforbund.

Hos Haga golf i Bærum åpner driving rangen rett over påske. De melder om stor pågang av nye spillere. 

– På juniorsiden har vi en venteliste på cirka 100 personer som vil inn i klubben, og alle nybegynnerkursene våre blir fulltegnet så fort vi legger dem ut, sier daglig leder Erik Jul Solberg. 

– Vil man inn som voksen må man kjøpe aksje, og vi ser at aksjeverdien har gått veldig frem.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.