– Jeg har noen tilbud, men det er ikke avgjort ennå. Jeg har en plan om å være fotballtrener, så får vi se. Jeg skal fullføre med stil i Stabæk de siste dagene, sier Per Inge Jacobsen.

Mandag kveld kom nyheten om at 41-åringen gir seg som Stabæk-trener, ett år før kontrakten hans går ut.

– Jeg har vært her tre og et halvt år og tror det er riktig med et skifte, både for min egen og jentenes del. Jeg tror det er sunt, kommenterer Jacobsen.

Han legger til at det er med tungt hjerte han gir seg.

– Det skal jeg vurdere

Treneren uttalte at han hadde lovet Stabæk at han ikke skulle ta over en annen klubb i Toppserien. Samtidig var Norge i ferd med å ansette trener for U23-landslaget for kvinner, etter at Ingvild Stensland trer inn i trenerteamet rundt A-landslaget.

Seksjonsleder for aldersbestemte landslag, Heidi Støre, besvarte ikke Budstikkas henvendelser tirsdag.

– Det skal jeg vurdere, hvis tilbudet kommer, sa Jacobsen om U23-jobben og la samtidig til at han ikke hadde takket ja til noen trenerjobb da Budstikka snakket med ham ved 13-tiden tirsdag.

Noen timer senere ble det lagt ut sak på fotball.no om at Jacobsen var klar for jobben.

– Oppdraget fullført

Det er bare en drøy uke siden Stabæk overraskende spilte seg helt til cupfinalen, der de til slutt tapte for Brann. Stabæk gjorde også de aller fleste spådommer til skamme i seriespillet der de endte på en sterk fjerdeplass, og dermed kvalifiserte seg til seriemestersluttspillet.

Etter trening mandag kveld, ble Stabæks spillere informert om at Jacobsen slutter i klubben. Han sier de hadde vært lettere å avslutte i Stabæk om de hadde vunnet cupfinalen mot Brann.

– Men vi har fått Stabæk opp igjen der de hører hjemme, da føler jeg litt at oppdraget jeg kom for er fullført. Nå er det et godt fundament for videre vekst, kommenterer treneren.

Stabæks styreleder, Espen Moe, sier han gjennom samtaler med Jacobsen har forstått at han ikke var 100 prosent motivert for å gå på det siste året av kontrakten, og at klubben dermed ikke var tjent med å tviholde på ham.

– Når han i tillegg har gjort en god jobb over tre og et halvt år, kunne vi akseptere ønsket om å tre ut av kontrakten.

Moe legger til at han mener det er trist at Jacobsen gir seg i Stabæk, men at det står respekt av trenerens vurdering rundt den totale situasjonen.

– Dette gjør at vi nå får mulighet til å ansette en trener som vi skal ha de neste to-tre årene.

Torsdag denne uken skal klubben ha måte om ansettelsen av ny trener.

– Vi sikre på at vi skal lande på en meget kvalifisert kandidat til sesongstart 2023, sier Moe.