– Prøv å slapp av litt, og ikke tenk at dere skal gå i takt, sier Skullerud og retter på det kommende brudeparet Merete Muri (41) og Niklas Hallgren (38).

Til Bon Jovis «Thank you for loving me» forsøker de å huske stegene, holde takten og ha blikkontakt.

– Og ikke hold inn magen, men tenk heller at dere skal forsøke å skyte brystkassen frem, fortsetter Skullerud, som forteller at hun er imponert over fremskrittet til dansepartnerne.

Ikke en del av planen

Høsten 2016 takket Skullerud av etter 40 år som daglig leder for livsverket sitt, Kirsti Skullerud Ballett- og Dansestudio på Kolsås. Kroppen klarte ikke mer, og artrose i begge knærne gjorde det umulig å fortsette med dansen.

LES OGSÅ: Slik vil kirken friste flere brudepar til å gifte seg hos dem

Men det siste året ser det ut som om 67-åringen ikke har klart å legge dansen helt på hylla likevel. Nå hjelper hun vordende brudepar med å finpusse brudevalsen før den store dagen.

– Jeg har lagt fra meg dansen, men dansen vil ikke slippe tak i meg. Det er sånn jeg ser det, sier Skullerud.

I fjor ble hun spurt av sønnen til en venninne som hadde lyst til å ha en fin dans i bryllupet sitt. Skullerud sa ja til å lage en enkel koreografi og øvde sammen med dem fire-fem ganger før bryllupet.

– Resultatet ble veldig fint og jeg synes det var ganske gøy, innrømmer hun, og understreker at de små trinnene ikke krever så mye av kroppen hennes.

GIFT I 70 ÅR: Kristian (94) og Gunhild (92) Johansen er sjelden vare

Foreløpig har hun hjulpet tre par, men 67-åringen utelukker ikke at det blir fler til tross for at det aldri var planen å gå inn i brudevalsgenren. For pensjonisten tilbringer ikke mye tid i sine gamle danselokaler på Kolsås lenger. Nå er det bokskriving som opptar all tiden.

– Det er et uttrykksbehov tror jeg. Nå har jeg fått utfolde meg i 40 år med dansen, men så er det så mye mer i meg som må ut, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Spent

Muri og Hallgren forteller at de aldri hadde danset før de møtte Skullerud.

– Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå på den store dagen, sier Muri, som har lyst til å overraske gjestene i bryllupet som aldri vil drømme om at hun kan danse.

LES OGSÅ: Portrett av Kirsti Skullerud: Takk for dansen

LES OGSÅ: Kulturen krever mer plass