Det var tirsdag at TV-kanalen TV2 som først meldte at Stabæk-spissen er på vei til den belgiske klubben Gent tirsdag formiddag.

Budstikka var kort tid etter i kontakt med Stabæks sportsdirektør Torgeir Bjarmann. Han var uvanlig ordknapp tirsdag ettermiddag. Alt han ville si var:

– Ingen kommentar.

Sent tirsdag kveld bekrefter imidlertid Stabæk at den unge spissen er solgt.

– Vi har blitt enige med Gent om en avtale for Gift, men det er med blandede følelser. Vi hadde egentlig sagt nei til å selge Gift nå, for sportslig blir det et savn på kort sikt. Men det ble en veldig bra økonomisk avtale for klubben, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til klubbens nettsider.

Han har tidligere innrømmet at det er interesse for 20 år gamle Gift Orban.

– Det har vært interesse for ham siden sesongslutt, sier Bjarmann.

Den sportslige lederen sier han ikke kan kommentere om det er aktivitet rundt Orban tirsdag kveld. Det internasjonale overgangsvinduet stenger ved midnatt.

35–40 millioner

Bjarmann uttalte så sent som for halvannen uke siden at deres plan var å ikke selge Gift før til sommeren.

20-åringen tok 1. divisjon med storm i fjor, og var en av spillerne som var med på å sikre at Stabæk rykket opp til eliteserien.

Ifølge TV2 skal det være snakk om en overgang som er verdt 35 millioner norske kroner. Stabæk skal også sikre seg en videresalgsklausul på 15 prosent.

Budstikka har grunn til å tro at en eventuell overgangssum til Belgia vil ligge mellom 35 og 40 millioner.

Gift Orban scoret 16 mål for Stabæk i 1. divisjon i fjor. Han brukte bare 12 minutter på å score sitt første mål i 2023 i treningskampen mot Bærum. Mot Kjelsås lørdag scoret han allerede etter ett og et halvt minutt.