Den folkekjære skuespilleren døde sent mandag 25. juli på Bærum sykehus. Nå er det klart at Vollen-mannen bisettes fra Asker kirke onsdag 10. august klokken 12.00.
«Kle deg gjerne i farger. Sørgehøytideligheten avsluttes ved kirken.», står det i dødsannonsen til Børresen.
Samtidig oppfordres folk til å gi en gave til Oslofjordmuseets venner eller Vollen historielag.
Børresen var selv aktiv ved Oslofjordmuseet, som ligger i Vollen og Asker museum. Han bidro med flere prosjekter, blant annet malte han fuglene på veggen ved båthallen i Oslofjordmuseet.

Se bildene fra Geir Børresens liv
– Han var ofte på museet og var alltid positiv og interessert. En nysgjerrig, vennlig og kunnskapsrik kraft i Vollen, minnes Per Olav Torgnesskar, avdelingsdirektør for Oslofjordmuseet.
Leder i Vollen historielag, Harald Bøckman, forteller at oppfordringen rimer godt med engasjementet han viste i lokalsamfunnet.
– Jeg synes dette er en flott tanke, og vi er veldig glade for det. Midlene vil bli øremerket til å videreføre lokalhistorie og kulturminne i Geirs ånd.
Både Børresen og kona, Wenche Høvik Børresen (78), var aktive i historielaget siden det startet opp for ti år siden.
– Han var en ordentlig Vollen-patriot. Vi kommer til å savne ham, sier Bøckman.
– En av de store
Geir Børresen var en kjent figur både i Vollen, men også langt utenfor Askers kommunegrenser. Som mannen bak både Labbetuss, Max Mekker og var med i en rekke andre barneprogrammer på 1970-, 1980- og 1990-årene.
I tillegg var han en ivrig kunstner og kombinerte dette med sin hobby for dykking, da han malte flere malerier under vann.
– Med Geir Børresen forsvinner noe av Vollens historie, fortalte Trine Bendixen, tidligere leder av Oslofjordmuseets venner og tidligere kultursjef i Bærum kommune, til Budstikka etter dødsfallet.
Også leder for Vollen vel, Knut Førsund minnes den lokale skuespilleren.
– Han var en av de store i Vollen, sammen med avdøde Øyvind Jorfald og Tore Sigernes, som alle tre bidro til å sette Vollen på kartet, sa Førsund.