Den folkekjære skuespilleren døde sent mandag 25. juli på Bærum sykehus. Nå er det klart at Vollen-mannen bisettes fra Asker kirke onsdag 10. august klokken 12.00.

«Kle deg gjerne i farger. Sørgehøytideligheten avsluttes ved kirken.», står det i dødsannonsen til Børresen.

Samtidig oppfordres folk til å gi en gave til Oslofjordmuseets venner eller Vollen historielag.

Børresen var selv aktiv ved Oslofjordmuseet, som ligger i Vollen og Asker museum. Han bidro med flere prosjekter, blant annet malte han fuglene på veggen ved båthallen i Oslofjordmuseet.

Bildeserie

Se bildene fra Geir Børresens liv

– Han var ofte på museet og var alltid positiv og interessert. En nysgjerrig, vennlig og kunnskapsrik kraft i Vollen, minnes Per Olav Torgnesskar, avdelingsdirektør for Oslofjordmuseet.

Leder i Vollen historielag, Harald Bøckman, forteller at oppfordringen rimer godt med engasjementet han viste i lokalsamfunnet.

– Jeg synes dette er en flott tanke, og vi er veldig glade for det. Midlene vil bli øremerket til å videreføre lokalhistorie og kulturminne i Geirs ånd.

Både Børresen og kona, Wenche Høvik Børresen (78), var aktive i historielaget siden det startet opp for ti år siden.

– Han var en ordentlig Vollen-patriot. Vi kommer til å savne ham, sier Bøckman.

– En av de store

Geir Børresen var en kjent figur både i Vollen, men også langt utenfor Askers kommunegrenser. Som mannen bak både Labbetuss, Max Mekker og var med i en rekke andre barneprogrammer på 1970-, 1980- og 1990-årene.

I tillegg var han en ivrig kunstner og kombinerte dette med sin hobby for dykking, da han malte flere malerier under vann.

– Med Geir Børresen forsvinner noe av Vollens historie, fortalte Trine Bendixen, tidligere leder av Oslofjordmuseets venner og tidligere kultursjef i Bærum kommune, til Budstikka etter dødsfallet.

Også leder for Vollen vel, Knut Førsund minnes den lokale skuespilleren.

– Han var en av de store i Vollen, sammen med avdøde Øyvind Jorfald og Tore Sigernes, som alle tre bidro til å sette Vollen på kartet, sa Førsund.