Gatelysene slukket i store områder i Bærum

Det var bekmørkt på en rekke kommunale veier fredag kveld etter at gatelysene slukket. Elisabeth Karlsen ville varsle kommunen på grunn av trafikkfare, men det var lettere sagt enn gjort.

DEL

– Jeg kom kjørende fra Sandvika, og da jeg passerte Engervannet ble det plutselig bekmørkt, forteller Elisabeth Karlsen fra Haslum.

Gatelysene hadde slukket i et stort område på strekningen mellom Sandvika og Høvik (blant annet Presteveien, Kirkeveien, Ramstadsletta og Dragveien). Ifølge Karlsen så det ut som også sideveiene var mørklagte.

En annen tipser Budstikka var i kontakt med fredag kveld kunne opplyse at gatelysene fungerte som normalt på Høvikveien - en fylkesvei. Det tyder på at det var det kommunale veinettet som ble mørklagt fredag kveld.

– Det er ganske trafikkfarlig å kjøre når det er så mørkt. Jeg så ikke fotgjengerne på fortauet, og måtte slå på fjernlysene for å i det hele tatt se veien foran meg, sier hun.

DET HAR SKJEDD FØR: Gatelys slukket over store deler av Bærum

Ingen vakttelefon

Karlsen er overrasket over at Bærum kommune tilsynelatende ikke har en vakttelefon det går an å ringe til når slike hendelser inntreffer. Til sammenligning har Hafslund en døgnåpen vakttelefon man kan ringe ved strømbrudd.

– Det er rart at det ikke finnes et nummer man kan ringe. Det finnes en nettside (fiksgatami.no, red.anm) hvor man kan plotte inn feil i et interaktivt kart. Men skulle jeg plottet inn alle gatene hvor gatelyset ikke fungerte hadde jeg trolig blitt sittende oppe hele natten. Trolig hadde det ikke blitt fikset samme kveld om jeg hadde gjort det heller, sier hun.

Karlsen valgte til slutt å varsle politiet, på grunn av trafikksikkerhetshensyn.

LES OGSÅ: Kontaktfeil la Lommedalen i mørke

Har gatelysansvarlig

Det finnes en gatelysansvarlig for Asker og Bærum kommuner, men vedkommende opererer naturlig nok ikke en døgnåpen vakttjeneste på egenhånd.

Ole Kristian Sørensen er gatelysansvarlig i Asker og Bærum kommuner, men han opererer naturlig nok ikke en døgnaåpen vakttjeneste på egenhånd. Budstikka har forsøkt å komme i kontakt med Sørensen flere ganger siden mørket falt på, foreløpig uten å lyktes.

Heller ikke kommunikasjonssjef Lisa Bang har besvart våre henvendelser.

Artikkeltags