I prisen blir frivillige som Stein Johansen og Morten Müller trukket frem, sammen med frivillighetsapparatet i Civitan Bærum.

LES OGSÅ: Dana fikk rushjelp gjennom fotball – nå vil de hjelpe flere

Gatelaget er Stabæk Fotballs tilbud til rusmisbrukere, hvor faste rammer i form av frokost, trening og kamper skal gi en bedre hverdag til brukerne. Prosjektet har klubben holdt gående siden 2013, og trener Stein Johansen – som i 2016 var nominert til «Årets bankende hjerte» av Budstikka – har nå styrt laget i fire år.

Johansen var svært glad over å motta hyllest for sitt arbeid.

– Jobben vi gjør med gatelaget handler om å se andre, og da er det veldig hyggelig og overraskende når noen ser oss på denne måten, sier Johansen, etter å ha mottatt prisen fredag.

Det er Bærum frivillighetssentral som deler ut prisen hvert år, til «en initiativrik person, lokal forening eller grupper som med sine ideer og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn».

LES MER: Fotballen holder Bettina unna rusen - nå er hun klar for VM

– Verdige vinnere

I juryen satt blant andre Morten Skauge (H), som har fulgt prosjektet til Stabæk siden oppstarten. Han mener årets vinner er av den fortjente sorten.

– Vi hadde mange gode kandidater nominert, men det er imponerende hva Stabæk har fått på plass med dette prosjektet. Jeg kjenner godt til gatelaget, og vet at dette arbeidet aldri kunne blitt så bra uten frivilligheten, sier Skauge.

Bildeserie

Stabæk Pride slo Stabæks gatelag

LES OGSÅ:

Han trekker frem arbeidsmengden som en av hovedgrunnene til at prosjektet mottar prisen.

– Når man er tilknyttet gatelaget er det små og store ting hele tiden, og de frivillige legger ned et enormt arbeid, sier Skauge.

Givende arbeid

For Johansen og resten av det frivillige teamet, er det gladhistoriene som gjør jobben givende. Gjennom årene har flere av spillerne kommet seg inn i arbeid, gjennom programmet.

LES MER: Ut av rus gjennom fotball

– Det er slike historier som gjør det verdt all tiden, at noen får seg en jobb og holder seg unna rusen, sier Johansen, som anslår at den totale arbeidsmengden tilsvarer en 50 prosent stilling.

Over de fire årene har han sett hvordan prosjektet vokser.

– Da vi hadde få spillere i inngangen av 2017, dukket det plutselig opp en gruppe som hadde hørt om oss i miljøet. Det betyr at det har blitt en snakkis, sier treneren, som pensjonerte seg før han tok på seg arbeidet med gatelaget.