Nå kan verdensstjernen William Buick ri hesten på Derbydagen.

Eiksmarka-gutten William Buick (29) har vunnet flere av verdens best betalte galoppløp, men aldri Norsk Derby på hjemmebane. Han er i utgangspunktet bundet av Godolphin-kontrakten, og Derby-dagen på Øvrevoll er ofte en storløpsdag ute i Europa. Om Buick blir å finne i startlistene 26. august avhenger av om han får en god hest å ri. Buick samler nemlig ikke på sølv.
- Jeg må jo vinne det en eller annen gang, har en sugen Buick uttalt til Budstikka tidligere.

Bildeserie

Galoppfest på Øvrevoll 17. mai

 


Nå kan sjansen være der. Etter seieren i Emirates 3-årsløp seiler Duca Di Como opp som en het Derbyfavoritt for trener Cathrine Erichsen og eierne i Stall Como, med aksjemegleren Jan Petter Sissener i spissen.
Sandro De Paiva har ridd Duca Di Como til seier i begge løpene, men Cathrine Erichsen har ingen kontrakt med jockeyer og drømmer om Buick som Derbyrytter. Duoen vant med Easy Road på Ascot i England i 2016, Erichsens desiderte høydepunkt i karrieren.

LES OGSÅ: Øvrevolls førstedame Cathrine klar for galoppfeiring

Nasjonaldagen komplett

Duca Di Como var med i front hele løpet og stakk med enkelhet unna med to og en halv lengde foran Wido Neuroth-duoen Buddy Bob og Jet Pilot.
- Det som skjedde var det jeg håpet jeg skulle få se. Alt har virket bra i trening, men jeg synes han std hardt til mot flere gode konkurrenter. Dessuten starten han for første gang på gress. Planen var ikke å være med i front, men Duca hadde andre planer, fortalte Øvrevolls mestvinnende kvinnelige trener gjennom tidene.
Selv om Duca Di Como holdt oppvisning beholder Erichsen beina godt plantet på jorda.
-  Først skal vi hjem å sjekke om hesten har tatt løpet fint, deretter er det naturlig mål Norsk 2000 Guineas i juni, meddelte hun foran glade eiere.

Fast And Furious gjorde nasjonaldagen komplett for Cathrine Erichsen da vallaken vant Skandinavisk mesterskap for 3-åringer. For det fikk eierne Stall F & F 100 000 kroner.
 

Dobbel til Petersen og Gill

Championtrener Niels Petersen var lunken i omtalen av favoritten Nordic Defense i 3-årsløpet. Formen var ikke på topp etter Dubai-eventyret i vinter.

Petersen tok derimot storeslem med sine eldre hester. Først forlot derbyvinneren fra 2016 Our Last Summer konkurrentene i Eliteløpet. Seiersmarginalen på syv lengder var solid. Deretter forsvarte Icecapada fjorårsseieren i Familien Einar Nagell-Erichsens hoppeløp i et speedoppgjør mot Appelina. Begge hestene er deleid av Nils Petter Gill.
- Jeg er som vanlig ikke først ut av startblokkene, og liker meg klart best når gresset kommer og Derby gjelder. Icecapada og de andre hestene som var i Dubai behøvde en liten pause, men nå ser det bra ut, kommenterte Petersen etter sin andre fulltreffer.
- Our Last Summer hadde mye stang ut i fjor, og vi fant ikke helt ut av han. Det var kjempemoro å se at han fungerte. Icecapada viser hvor stort hjerte hun har i dag. Det gikk sakte store deler av løpet, men hun holdt seg foran helt til mål. Det var sterkt gjort, uttalte en lykkelig Gill.