– Det er rett og slett bare fantastisk. Før løpet gikk jeg ut og sa at jeg ikke ville byttet hest med noen av konkurrentene. Han sto distansen på beste sett, jeg innrømmer at jeg er glad nå, kommenterte Petersen rett etterpå.

I en sesong der hester fra Øvrevoll har slitt med å finne veien til topps i Norden, ble seieren i Svenskt Derby nemlig en real opptur. Nordic Defense, tre år gammel og hingst, kom til Norge og Øvrevoll i år. Innledningen på karrieren startet i Frankrike, hvor Petersen lå med sine hester vinteren for et par år siden.

LES OGSÅ: Maria om sønnen William Buick: – Helt uvirkelig

Sterk spurt

Rød av farge, og med et muskelspill av sjelden karakter, var det lett å følge søndagens storløpsvinner underveis. Framrykkingen fra en posisjon midt i feltet tok til på den bortre langsiden, inn mot oppløpet var farten stor, og drøye 100 meter igjen til mål ble et seiersgrep festet.  Jockey Carlos Lopez vinket til publikum straks etter målgang, og den rutinerte rytteren viste en sann glede.

– Jeg har nå vunnet tre Derbyløp totalt, det er fantastisk. Nordic Defense leverte en innsats på høyeste nivå, sier Lopez.

LES OGSÅ: Øvrevolls førstedame Cathrine klar for galoppfeiring

Norske eiere

Nils-Petter Gill, Kolbjørn Selmer og Wibecke Nagell-Erichsen deler eierskapet i søndagens Derbyvinner. De fikk nok opp troen etter at hesten gjorde det godt i Dubai i vinter. For Selmers del var triumfen på Jägersro den første Derbyseieren noensinne. Kolbjørn Selmer har de siste åra satset hardere på norsk hestesport, også i travet, enn de aller fleste. Hans skjebne i fjor, og under Derbyløpet på Øvrevoll, der Spitzbergen ble strøket grunnet en liten skade rett før start, ligger til grunn for søndagens store glede og følelse av revansje.

– Gill spurte om vi skulle vinne et Derby sammen for noen år siden. Nå står vi her. Dette er sannsynligvis noe av det råeste jeg noensinne har opplevd, innrømmet trønderen Selmer og sendte et godt blikk til Nils-Petter Gill.

LES OGSÅ: Strålte på Øvrevoll 17. mai

Toppuke

Niels Petersen, ledende trener i Norden i flere år, har hatt en heller svak sesong inntil forrige uke. På torsdag fikk Petersen full klaff med seier med Our Last Summer i Oslo Cup, og en triumf i minneløpet til avdøde trenerkollega Arnfinn Lund.
Dermed er ting igjen på stell for galoppsportens store profil på Øvrevoll.