Etter å ha hatt sjefsstillinger på Øvrevoll i en mannsalder, sa Hans Petter Eriksen (66) 1. april formelt takk for seg som administrerende direktør. Men helt ferdig er han ikke.

Under onsdagens sesongåpning på galoppbanen satt den tidligere sportssjefen og direktøren i dommerrommet og styrte det nye videosystemet Hawkeye, som dommerne allerede har tatt i bruk, og som publikum vil få glede av fra og med torsdag neste uke. Jobben hadde han tatt på seg fordi han som skulle være videoansvarlig, ikke kunne den dagen.

– Jeg elsker gadgets, forteller en entusiastisk 66-åring.

Mye har endret seg i løpet av hans tid på Øvrevoll. Det er ikke bare kamerateknologien som har utviklet seg. Eriksen trekker frem sikkerheten, samt det faktum at Norge som første land har forbudt bruk av pisk under løp, som de kanskje viktigste endringene.

LES OGSÅ: Øvrevoll-sjefen: – Galopp mer folkelig enn folk flest tror

Altmuligmann

Eriksen har holdt til på Øvrevoll mer eller mindre sammenhengende fra han begynte å ri ponnier der som åtteåring og frem til i dag, kun avbrutt av en periode da han jobbet med shipping.

Først satt han som formann i Voldgiften (fagjuryen) fra 1975, da han ble sportssjef. Den stillingen hadde han frem til 2006, da han ble administrerende direktør.

– Jeg tror jeg har gjort alle jobber på Øvrevoll bortsett fra å servere mat, forteller han.

Men nå er det altså slutt. Eller, helt slutt blir det aldri. Først skal han gjøre seg ferdig med byggeprosjektene han er involvert i på Øvrevoll. Deretter trer han tilbake, men noen helt rolig pensjonisttilværelse ser han ikke for seg.

– Kona har fire frisørsalonger, så jeg skal hjelpe til litt der. Og jeg fortsetter som styremedlem ved galoppbanen i København, sier han.

LES OGSÅ: Niels Petersen vil tilbake på toppen

– Jeg stiller opp

Eriksen utelukker heller på ingen måte at han fremdeles vil være å se i miljøet på Øvrevoll fremover.

– Jeg stiller opp hvis det er behov for noe, sier ekssjefen.

Selv om han på ingen måte kommer til å legge interessen for hestesport på hyllen, er han klar på at det var rett å trekke seg tilbake nå.

– Når jeg har holdt på i så mange år, er det greit at nye overtar. Økonomisk har Øvrevoll aldri hatt det så bra som nå, så da er det greit å hoppe av, sier han.