Skip to main content

Stevner staten for å slippe å rive hytte

John Markus Lervik eier denne fritidseiendommen på Lamøya i Larvik kommune.
John Markus Lervik eier denne fritidseiendommen på Lamøya i Larvik kommune.
Foto: GOOGLE

Cognite-sjef John Markus Lervik (52) fra Asker går til sak mot staten etter at han er pålagt å rive en hytte i Larvik.

Lervik har i flere runder kjempet mot riving av hytta som han kjøpte i 2018. Hytta som ble kjøpt for 15,5 millioner ligger på Lamøya i Larvik kommune. 

Problemene oppsto ett år etter at Lervik kjøpte hytta, da konstaterte kommunen at hytta var langt større enn det kommunen hadde godkjent.

I oktober i fjor vedtok planutvalget i Larvik kommune å gi dispensasjon for hytta, og bestemte dermed at hytteveggene og taket skulle få bli stående.

Ifølge Dagens Næringsliv ble dette vedtaket ble omgjort av Statsforvalteren i Agder i mai i år. Hytta var ikke bygget i tråd med kravene, og måtte derfor omgjøres, mente forvalteren.

Sendte stevning

Vedtaket var endelig, og kunne ikke påklages. I juni sendte kommunen varsel om pålegg om retting av tiltak. Dette ville innebære riving.

John Markus Lervik fra Asker er toppsjef for Cognite på Fornebu.

John Markus Lervik fra Asker er toppsjef for Cognite på Fornebu.

Foto: Joakim S. Enger

Nå har Lervik besluttet å saksøke staten, bekrefter hans advokat Sam E. Harris i Bahr til nettstedet Børsen.

– Det er nylig sendt inn stevning til Vestfold tingrett, med påstand om ugyldighet for vedtaket fra Statsforvalteren i Agder som endret Larvik kommunes godkjennelse til et avslag, sier Harris.

I en -post til DN skriver Harris at «påstanden er begrunnet med at hytta slik den er bygget, ikke er bygget høyere enn riktig forståelse av byggetillatelsen fra 2005 ga adgang til».

John Markus Lervik er sjef i Aker-selskapet Cognite på Fornebu. Kjell Inge Røkke-dominerte Aker er største eier i selskapet.

Den ulovlige byggingen, som en kommuneansatt sto for, ble også politietterforsket. Saken ble imidlertid henlagt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.