Skip to main content

Märtha har solgt hytta

Prinsesse Märtha Louise har solgt Bloksberg etter at sommerstedet på Hankø har vært i kongefamiliens eie gjennom flere generasjoner. Her fra Vivil-lekene i fjor.

FOTO: KNUT BJERKE

Prinsesse Märtha Louise har nå solgt sommerstedet på Hankø.

Det melder nettavisen borsen.no. Megler Torbjørn Ek bekrefter overfor avisen at hytta ble solgt tirsdag denne uken, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. 

– Pris og kjøper er konfidensielt, sier han.

Egen brygge

Ifølge borsen.no består stedet av et hovedhus og et gjestehus på til sammen 400 kvadratmeter og med åtte soverom. Tomten inkluderer også egen brygge og båthus.

Det var for to år siden det ble kjent at Bloksberg i Hankøsundet skulle legges ut for salg. Eiendomsmegler Miguel Sørholt anslo da overfor Se og Hør at markedsverdien lå på 70 millioner kroner. 

Prisantydningen var imidlertid først 35 millioner kroner. Prisen ble i år redusert til 25 millioner kroner. 

Fra 1918

Bloksberg er tegnet av arkitekt Gudolf Blakstad, som ikke er identisk med Askers tidligere ordfører med samme navn.

Hytta ble ifølge NRK bygget i 1918 for Thomas Angell Wiese, en av Fredrikstads rike trelasthandlere. Han solgte senere eiendommen til en canadisk forretningsmann. Kong Olav kjøpte stedet i 1947 etter å ha leid det i årene før 2. verdenskrig. Kong Olav brukte Bloksberg i forbindelse med regattaer, og Hankø ble et senter for internasjonale seilaser.

Kongefamilien tilbragte mange somre på stedet, som ble overtatt av Märtha Louise i 2001. Hennes midterste datter Leah Isadora ble født her ved hjemmefødsel i 2005. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.