Skip to main content

Ivar Tollefsen får bygge hytter på enorm jakteiendom

Milliardær Ivar Tollefsen skal sammen med sønnen sin bygge tre hytter på en enorm jakteiendom i Telemark, som de to kjøpte for 33 millioner kroner høsten 2019. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Milliardær Ivar Tollefsen skal sammen med sønnen sin bygge tre hytter på en enorm jakteiendom i Telemark, som de to kjøpte for 33 millioner kroner høsten 2019. Bildet er tatt ved en annen anledning. 

Foto: KARL BRAANAAS

Snarøya-milliardæren Ivar Tollefsen og sønnen har fått tillatelse til å rive og oppføre hytter på en 39.000 mål stor jakteiendom i Telemark. 

I januar skrev Dagens Næringsliv (DN) at eiendomsinvestor Ivar Tollefsen (58) og sønnen hadde kjøpt en enorm jakteiendom i Havredalen i Vinje kommune for 33 millioner kroner. Den gang var Tollefsen i sauekrangel med kommunen fordi de nektet å binde seg til å ha sauer gående på eiendommen de neste ti årene.

På jaktterrenget står det fire hytteeiendommer, og nå skriver samme avis at Vinje kommune har gitt far og sønn tillatelse til å rive hyttene, samt gjenoppføre tre nye hytter. 

– Fylkesmannen kan ikkje sjå at tiltaket kjem i vesentlig konflikt med dei nasjonale interessene vi er sette til å ta vare på, står det i en uttalelse fra Fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

Havradalen-eiendommen ligger ved Hardangerviddas sørøstre hjørne, og strekker seg innenfor Hardangervidda nasjonalpark. Eiendommen har både rypeterreng og muligheter for villreinjakt.

Hytte på Geilo til 11 millioner

Ivar Tollefsen var også aktiv på fritidsboligmarkedet i fjor. Da bladde milliardæren opp 11 millioner kroner for en hytte på Geilo. I tillegg kjøpte han en hytte i Kragerø for 5 millioner kroner, sammen med barna. Tollefsen har lenge hatt en større fritidseiendom i Kragerø.

Milliardæren bor i dag på Snarøya, og er en av Norges rikeste. I august var hans eiendomsimperium verd 100 milliarder. Han sitter på store eiendomsverdier i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland, gjennom det svenske firmaet Heimstaden.

I flere tiår har Tollefsen bygget opp eiendomsverdier i det private firmaet Fredensborg. Store deler av verdiene ligger i det svenske datterselskapet Heimstaden, som er børsnotert i Stockholm. Firmaet Fredensborg eier 86,21 prosent av aksjene i Heimstaden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.