Skip to main content

Asker er kåret til årets hyttekommune

Her løfter ordfører Lene Conradi det synlige beviset på at Asker er årets hyttekommune.
Her løfter ordfører Lene Conradi det synlige beviset på at Asker er årets hyttekommune.
Foto: PRIVAT

Asker kommune får pris som årets hyttekommune 2021 av Norsk Hyttelag.

Det melder organisasjonen i en pressemelding tirsdag kveld. Asker kommune er en av Norges største hyttekommuner. Askers ordfører Lene Conradi tar mot prisen på et arrangement onsdag.

– Selv om Asker er en av landets største hyttekommuner, er det ikke mange som forbinder Asker med fritidsboliger, påpeker generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag i pressemeldingen. 

– Det er det på tide å endre på, og vi håper at denne prisen kan bidra til nettopp det, mener han.

Med over 4 000 fritidsboliger er Asker landets 13. største hyttekommune, og på fjerdeplass blant dem med primært sjøhytter – bare slått av Larvik, Fredrikstad og Hvaler. Det betyr at Asker har flere hytter enn kommuner som Kragerø, Færder og Sandefjord.

Får bilde

Som et håndfast symbol på utmerkelsen, får ordføreren et litografi av kunstneren Kristian Finborud med tittelen «Rolige dager på hytta». 

– Bildet er en vennlig oppfordring om å legge til rette for et fortsatt godt samarbeid med hyttefolket, forklarer Bringsvor. 

– Hytta er ikke et sted for kjas og mas, men et sted hvor en kobler av og lader batteriene.

Heder som forplikter

Ordfører Lene Conradi (H) synes det er veldig hyggelig at Asker har fått prisen.

– Og så kjenner jeg på at det forplikter, hyttegjestene skal trives i kommunen vår og oppleve at det å komme til Asker skal være noe de gleder seg til, sier hun.

Conradi forteller at den nye kommune har satt reiselivs- og opplevelsesnæringen på kartet og er i gang med en egen reiselivsstrategi som man gleder seg til å utvikle.

– Vi vet jo også at mange av våre innbyggere er hytteeiere i egen kommune som er ekstra stas. Jeg ser frem til å videreutvikle en «hytte-policy» og til dialog med hytteeiere for gode innspill til en slik, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.