Mannen fortalte om hendelsen i sin Facebook-profil.

«I går ringte jeg frisøren som reklamerte med hårklipp barn 100 kr. Fikk info om at jeg ikke kunne være der for jeg er mann. Det er jo damer med hijab som ikke ønsker menn der, kun barn under 13 år», skriver han blant annet.

Driveren av Sofias salong i Sandvika bekrefter at de ikke slipper inn voksne menn fordi mange av kundene bruker hijab, som de tar av i salongen. Bare barn og kvinner har adgang.

– Kvinnene som bruker hijab, har bedt meg skrive at menn ikke skal ha adgang til salongen. Derfor har vi den regelen. Jeg har mest utenlandske kunder fra land som Somalia, Pakistan og Afghanistan understreker frisøren, som forteller at hun også klipper etnisk norske kvinner.

– Jeg hater ikke menn og respekterer alle religioner, sier den kvinnelige frisøren.

LES OGSÅ: Innvandrergründere på vei opp i Asker

 

– Forskjellsbehandling

Likestillings- og diskrimineringsombudet er kritisk til en slik praksis.

– Vi kan ikke kommentere om denne enkeltsaken er et brudd med diskrimineringslovverket, fordi vi ikke har gått inn i saken. På et generelt grunnlag kan vi si at dersom en mann blir nektet adgang til en frisørsalong med den begrunnelsen som du viser til, vil det som utgangspunkt være forskjellsbehandling på grunn av kjønn, sier avdelingsleder May Schwartz hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

LES OGSÅ: Innvandrere i Asker og Bærum

Hensynet til religion

Hun sier at spørsmålet er om hensyn til religion og bluferdighet kan begrunne en slik forskjellsbehandling.

– En frisørsalong kan jo forsøke å ta hensyn til kvinner som ikke ønsker å vise håret sitt for en mann, men dersom spørsmålet kommer på spissen, mener jeg det skal mye til før man kan nekte menn adgang, sier Schwartz.

– Ikke lov?

Den afghanske frisøren har ikke vært klar over at praksisen kan være ulovlig.

– Er det ikke lov, spør frisøren.

– Da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Dette er jobben min, og hvis det kommer menn inn så vil mange av kundene mine ikke komme mer. Hva skal jeg gjøre om jeg mister kundene som bruker hijab? sier kvinnen, som dessuten understreker at hun ikke har svennebrev som gjør at hun kan klippe menn.