Skip to main content

Vålerenga-trener kan bli ny Frisk-trener

Simon Stolt Wang har vært inne til samtaler med Frisk Asker om trenerjobben i klubben.

Simon Stolt Wang har vært inne til samtaler med Frisk Asker om trenerjobben i klubben. 

Foto: OSKAR WIKESTAD

Frisk Asker har hatt samtaler med trenertalentet Simon Stolt Wang (31) om jobben som trener i Frisk Asker.

– Jeg har vært i samtaler med Frisk Asker. Det kan jeg bekrefte. Men ingen ting er konkret, sier Simon Stolt Wang til Budstikka.

Etter at det ble klart at Vidar Wold trer inn som Frisk Askers første heltidsansatte sportssjef, har klubben jaktet en person som kan gå inn som trener sammen med Jan André Aasland. 

Nå bekrefter også Vidar Wold at den tidligere Vålerenga-treneren Simon Stolt Wang er en av kandidatene de har hatt inne til samtaler om den ledige jobben.

– Det stemmer at vi har hatt Simon (Stolt Wang red.anm.) inne til en prat. Han er en flink trener og det er alltid spennende å prate med gode, norske trener, bekrefter Vidar Wold.

Syv år i Vålerenga

31-åringen er sett på som et stort trenertalent i norsk ishockey. Han har vært tilknyttet Vålerenga Hockey i syv år. Han har også vært én av tre trenere i klubben den siste turbulente perioden. Den siste tiden var han backansvarlig i klubben.

I Vålerenga var han også hovedtrener for klubbens U20-lag.

– Ishockeymessig har jeg gått en god skole, der jeg har lært masse over tid. Jeg har fått muligheten til å lære mye av veldig mange flinke mennesker, sier Stolt Wang til Budstikka.

I Vålerenga ble han også kjent med nåværende Frisk Asker-trener Jan André Aasland. De trente hvert sitt aldersbestemte lag i klubben. Det er ikke unaturlig at det vil tale til hans fordel ved en mulig ansettelse i Asker-klubben.

– Vi ble kjent med hverandre gjennom Vålerenga og vi jobbet med hvert vårt lag i to år. Etter det har vi holdt kontakten som venner. Det sosiale vil i hvert fall ikke være noe problem. Jeg vet jo hva han står for og motsatt. Jeg ville vært veldig komfortabel med å jobbe med Aasland, sier Stolt Wang.

Vidar Wold (t.v.) og Jan André Aasland skilles som trenere, men fortsetter som henholdsvis sportssjef og trener.

Vidar Wold (t.v.) og Jan André Aasland skilles som trenere, men fortsetter som henholdsvis sportssjef og trener.

Foto: KARL BRAANAAS

– Vi hadde en del med hverandre å gjøre i VIF, og det er absolutt en jeg kan jobbe tett med, sier Jan André Aasland.

Simon Stolt Wang er fra Kongsvinger og det er også moderklubbens hans. Men spillerkarrieren kom aldri lenger enn noen kamper i 1. divisjon for Kongsvinger og Furuset. Han begynte trenerkarrieren i 2014.

Gode tilbakemeldinger

Vidar Wold sier at 31-åringen gjorde et godt inntrykk da de pratet med ham.

– Hockeyfaglig er han sterk. Vi har også fått gode tilbakemeldinger på ham. Nå ønsker han seg nye impulser, og det var slik vi kom i kontakt med ham, sier Wold.

Sportssjefen i Frisk Asker sier at de i løpet av kort tid vil kutte listen på antall trenerkandidater til tre personer. Han vil ikke si om Stolt Wang er én av de tre.

– Proff organisasjon 

Simon Stolt Wang legger ikke skjul på at han er mer enn interessert i jobben i Asker.

– Det hadde vært veldig gøy. Frisk Asker har en proff organisasjon som har klare og tydelige ambisjoner om hva de ønsker å oppnå. Det hadde vært veldig kult å jobbe der, sier han.

I så fall får han jobbe med tidligere Vålerenga-spiller Alexander Bonsaksen, som i forrige uke ble klar for Asker-klubben. Det var en overgang som fikk NHL-stjernen Mats Zuccarello til synge Frisk-sanger.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.